Sebzeli Krep Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sebzeli Krep TarifiKrep için : 1 5 bardak süt2 adet yumurta 1/2 çay bardağı sıvı yağ tuz alabildiği kadar un Beşamel sos için : 2 su bardağı süt 1 yemek kaşığı dolusu un 1 yemek kaşığı zeytinyağı karabiber bir fiske tuz Pırasalı ıspanaklı iç için :3 adet yeşil taraflarından pırasa 1/2 kilo ıspanak yaprağı 2 yemek kaşığı zeytinyağı tuz karabiber rendelenmiş kaşar Yapılışı: Krep hamuru için süt yumurta ve yağı çırpın Unu yavaş yavaş ekleyin Boza kıvamında olacak![]() İçi için pırasaları ince ince doğrayın zeytinyağında kavurun Üstüne doğranmış ıspanak yapraklarını da atın Tuzunu karabiberini de katıp suyunu çekene kadar pişiriin![]() Beşamel sos için bir tencereye tüm malzemeyi koyup muhallebi kıvamında gelene kadar pişirin ![]() Yuvarlak borcam tepsiye önce bir adet krep üstüne iç malzemesi onun üstüne beşamel sos onun üstüne de kaşar rendesi koyun Krepler bitene kadar bu şekilde devam edin En son kalan krebin üstüne beşamel sosu bir güzel boca edip kaşarı koyup fırına veriyoruz 170 derecede üstü nar gibi kızarana kadar pişiriyoruz Afiyet olsun![]() Alıntı |
|
|
|