Yoğurtlu Kabak Karnıyarık |
08-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yoğurtlu Kabak Karnıyarık1kg kabak 300 gr kıyma 2 adet kuru soğan 2 adet domates 1/2 demet dereotu 1/2 demet maydanoz 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ 1 kase yoğurt 2-3 diş sarımsak Pulbiber Tuz Sos İçin: Tereyağ Pulbiber Yapılışı: Tavayı ocağa koyup yağı yemeklik doğradığımız kurusoğanları kıymayı ilave edip soteliyoruz Domatesin kabuklarını soyup kuş başı doğrayıp kıymaya ilave ediyoruz Pulbiberi tuzu dereotunu maydanozunu katıp hepsini karıştırıp ocağın altını kapatıyoruz Kabakları uzunlamasına ortadan ikiye kesiyoruz Tencereye su koyup kaynatıyoruz Tuz atıyoruz Kabakları tuzlu suda haşlıyoruz Borcama dizip içlerini kıymalı harçtan koyuyoruz Üzerine sarımsaklı yoğurt döküyoruz Diğer tarafta tavaya tereyağını eritip pulbiberi ilave edip sos hazırlıyoruz Hazırladığımız sosu yoğurdun üzerine gezdirip servis yapıyoruz |
|