Kahvaltilik Lutenitsa Sos Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kahvaltilik Lutenitsa Sos Tarifi![]()
[*]Patlıcan ve kırmızı biberleri közleyin [*]Kabuklarını soyup mutfak robotunda çekin [*]Havucun kabuklarını soyup yumuşayana kadar bol suda haşlayın [*]Haşlanan havucu mutfak robotunda çekin [*]Domatesların kabuklarını soyup mutfak robotunda çekin [*]Büyükbir tencereye çektiğiniz domates püresini alın [*]İçine patlıcan kırmızı biber ve havucu ekleyin [*]Yüksek ateşte sürekli karıştırarak kıvamı koyulaşana kadar pişirin [*]Karışım göz göz olup kaynamaya başladıktan sonra sirke tuz yağ toz şeker ve rendelenmiş sarımsak ilave edin [*]İyice karıştırıp tencereyi ocaktan indirin [*]Tenceredeki lütenitsa soğuduktan sonra cam kavanozlara pay edin [*]Kavanozların kapağını sıkıca kapatın [*]Büyük bir tencerenin içine kavanozları yerleştirin [*]Yarısına gelecek kadar su ilave edin [*]Su kaynadıktan 15 dakika sonra tencereyi ocaktan indirin [*]Soğuduktan servis yapın ![]()
![]() Lütenitsayı sadece kahvaltılarda değil makarna ve et yemeklerinin üzerinde sos olarak da tüketebilirsiniz Afiyet olsun |
|
|
|