Et Terbiyesi Yapilisi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Et Terbiyesi YapilisiMALZEMELER: TERBİYE I : 1 çorba kaşığı Salça 1 çorba kaşığı Yoğurt 1/2 kahve fincanı Zeytinyağı 1 çay kaşığı Kimyon Kekik ( Arzuya bağlı ) TERBİYE II 1 adet Yumurta sarısı 2 yemekkaşığı Soya sos 1 kahve fincanı Kırmızı Şarap 1 yemekkaşığı Nişasta HAZIRLANIŞI: · Terbiye malzemeleri iyice karıştırılır sonra et bu karışıma ilave edilir İyice karıştırılarak etin bu sosa bulanması sağlanır![]() ![]() Etin acı veya değişik lezzet’te olması için pişirmeden evvel terbiye edilmiş etlere pul bibersarımsak ( döğülmüş ) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() karıştırılır ve ondan sonra pişirilir Tuz etler ızgaraya veya ocağa konduğunda üzerine serpilir![]() ( Soya soslu terbiyede tuz konulmaz )![]() ![]() · Yukarıda anlatılan terbiye şekilleri ve dikkat edilmesi gereken hususlar TAVUK eti içinde geçerlidir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() · Etleri terbiye yaparken damak zevkinize göre istediğiniz malzemeleri ilave edebilir veya çıkartabilirsiniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() EXTRA: Iızgarada yağsız tavada veya pleytte pişmiş etlerin lezzetli olmasını istiyorsak muhakkak terbiye etmeliyiz ![]() ![]() ![]() ![]() Etlerimizi hangi şekilde terbiye edersek edelim en az 24 Saat Buzdolabında ( +4 veya +5 Derece ) dinlendirmeli ve ondan sonra pişirmeliyiz![]() ![]() ![]() Bu tarifte verilen ölçüler 1 Kg Et için verilmiştir ![]()
|
|
|
|