![]() |
Mehmet Ozturk Kimdir? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mehmet Ozturk Kimdir?Mehmet Öztürk (Mehmet Öztürk Kimdir? - Mehmet Öztürk Hakkında) Biga - Gürçeşme Köyünden 10 senede geldim askerden ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 1310 (1894) doğumluyum ![]() ![]() Çanakkale'de topçu ayırdılar beni ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Biz topları Akbaş İskelesine indirdik ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İngiliz'e karşı veriyoruz ateşi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bozulduk ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Samara'da toplandık ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nusaybin'de Ali İhsan Paşa'yı İngilizler esir aldılar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -"Kenan Bey ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Fransız cephesinden hep gece gitmek üzere bir ayda Ankara'ya geldik ![]() Topları getiriyoruz Ankara'ya ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yüzbaşımız Hasan Tahsin Bey ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Efendi ![]() ![]() Yüzbaşı da -Ne olacak kadın? dedi ![]() Kadın başladı konuşmaya: -Bizim adamlarımızı aldılar ![]() ![]() ![]() ![]() Haymana'nın üstünden de düşmanın top sesleri geliyor ![]() ![]() Yüzbaşı ![]() -Bugün dinleyin yarın ötemez Yunan'ın topları Kadın sordu Yüzbaşı'ya: -Neden? Yüzbaşı bizi gösterdi eliyle kadına: -Bu askeri görüyor musun? Çanakkale harbindendir bunlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ankara'ya gönderdiğimiz süvari geldi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Ankara'nın taşına bak Gözlerimin yaşına bak Ankara'nın dardır yolu Yunan almış sağı-solu Gelsin Kemal Paşa Kolu" Korku nedir? İçimizde bilinmez Kanlı yazı alnımızda silinmez Biz var iken ![]() ![]() Böyle marşlar söylüyoruz ![]() ![]() Atatürk orada başımızdaki Kenan Bey'e dedi ki: -Asker saat 10'a kadar serbest ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() O sırada birçok kadın geldiler ![]() ![]() ![]() ![]() Kara Fatma dedikleri bir kadınmış o gene ![]() Çıktı biri trenin üstüne konuşuyor ![]() Biz onu yüzbaşı filan sanmıştık ![]() "Şu kadınların haline bakın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() O gece biz Çulluk Köyüne gidip topları kurduk ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Afyon'a gelince dayandı gavur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sene geçti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Biz Ali İhsan paşa cephesindeyiz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Fevzi Çakmak Atatürk'e dedi ki: -Mustafa ![]() ![]() Atatürk de: -Hay hay Paşam kılın ![]() ![]() ![]() Fevzi Çakmak ayrıldı namaz kılmaya gitti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Toplar hazır mı? Hazır dedik ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dürbün elinde söylerdi mesafeyi ![]() ![]() ![]() ![]() Yunan'ın Afyon Kalesi'ndeki topunu benim topun ikinci mermisi susturdu ![]() Kumandanlarda yanımızdaydı ![]() ![]() -Bravo be ![]() İlk madalyayı ben aldım ![]() ![]() 14 günde İzmir'e indik ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 5 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Maşallah ![]() ![]() ![]() Afyon Kalesine attığımız zaman Yüzbaşı Kemal Bey şöyle emir vermişti ![]() ![]() ![]() "Mesafe 4600 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Emir buydu ![]() ![]() Sonra bize döner: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çanakkale Harbinde Zığındere'de Üç ay ateş yaptık ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Arabistan'dan mandalarla çekip gelirdik toplarımızı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Seferberlikte 80 kişi kadar gitti bizim köyden ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Üç aylık evliydim askere giderken 10 sene sonra geldim köye ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|