Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
balkan, genel, nelerdir, savaşlarının, sonuçları

Balkan Savaşlarının Genel Sonuçları Nelerdir?

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

A) Osmanlı Devleti’nin Balkanlardaki hakimiyeti sona erdiEge Adaları ve Makedonya elden çıktı
B) Birinci Meşrutiyetten beri geçerli olan Osmanlıcılık görüşü önemini yitirdiğinden Türkçülük politikası etkili olmaya başlamıştır
C) İttihat ve Terakki Cemiyeti yönetimi ele geçirdi[Londra Konferansı devam ederken toplantı halindeki Bakanlar Kurulunu basarak hükümeti ele geçirdiler(Bab-ı Ali Baskını)]
D) Bugünkü Türk-Bulgar sınırı büyük ölçüde tespit edildi
E) Yüzbinlerce Türk asırlardır yaşadıkları toprakları terk ederek Doğu Trakya ve Anadolu’ya göç ettilerYerlerinde kalanlar ise büyük baskı ve zulüm gördü(Batı Trakya Türkleri sorunu-Yunanistan ile olan sorunumuz)
F) Savaş sonrası İttihat ve Terakki Partisi yöneticileri orduda ıslahat yapılması gerektiğini anladılarKara ordusunu ıslah etmek için Almanya’dan subaylar getirildi(Birinci Dünya savaşında bazı Alman subayları cephelerde görev yapmıştır)Bu durum Osmanlı-Almanya yakınlaşmasını sağlamıştır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com