Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
dini, dinler, tarihi

Dinler Tarihi: Ga Dini

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Dinler Tarihi: Ga Dini

Ga Dini Gana ´ nın başkentinin yakınlarında yaşayan Ga ´ ların inandığı kabile dinidir ve mahalli bir özelliğe sahiptir evrensel değildir Ga Dini ´ nin kutsal bir kitabı veya yazılı bir kaynağı olmadığı gibi din kurucusu da yoktur

Ga ´ lar tabiata ve insan işlerine etkili çok sayıda ruh ve kuvvet bulunduğuna inanırlar; ancak bunlara tapınmazlar Onlar Naa Nyonmo dedikleri çok güçlü bir varlığa inanırlarO gökte yaşarHer şeyi yaratan O ´ dur Ancak Naa Nyonmo ´ nun yaşadığı kutsal yeri ve rahipleri yoktur Ga ´ ların başka tanrıları da vardır Onlar için hazırlanmış kutsal yerleri ve görevli rahipleri bulunmaktadır

Alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com