Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
karnavalı, rio

Rio Karnavalı

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Rio Karnavalı

Rio Karnavalı’nın tarihteki kayıtları 1723’ü gösteriyor Portekiz adalarından ve Cabo Verde
Acores
Madeira’dan hakemler Entrudo’yu tanıttılar Fikir genel olarak herkesin sırılsıklam ıslanmasıydı İnsanlar ellerinde su dolu kovalarla sokağa fırlayacak ve karşılarına çıkan herkesi olası kurban seçeceklerdi Bu eğlence aktivitesine imparatorlar bile katılmıştı 1855 yılında elindeki suyu I Dom Pedro’nun korumalarına attığı için tutuklanan bir kadının kayıtları mevcut Bir çok otorite Entrudo’yu kısıtlayamayınca kaşlarını çattılar ve sonunda bu eğlence faaliyeti yasaklandı

Ze Pereira da Rio Karnavalı’nın tarihine ilişkin önemli bir katkıda bulunuyor 19 yüzyılın ortalarında Jose Nogueira de Azevedo adında Portekizli bir ayakkabıcı varmış Her karnaval pazartesinde Jose
düdük
tava
tamborin ve davul çalan arkadaşlarıyla birlikte sokakları gezermiş Bu eğlenceye isteyen herkes katılabilirmiş Bir diğeri de Grandes sociedades veya diğer adıyla Great societies
iyi organize edilmiş bir geçit törenini yönetiyorlardı
ilk kez 1855’te
kralın kendisinin de katılımıyla göz önüne çıktılar Bu
80 aristokrattan oluşan maskeli bir grubun çiçekler
müzik
lüks kostümlerle birlikte geçit töreni yapmasından oluşuyordu Kesinlikle büyük bir kazanımdı Tenentes do Diabo
Fenianos ve Democraticos
en önemli üç gruptu

Rio Karnavalı’nın tarihinde ilginç ve eğlenceli başka bir faaliyet de Cordao Carnavalesco’dur Bu olayın icadı 1870’te başladı Dansçılar
köylüler
cadılar
krallar ve kraliçeler başlıca karakterlerdi ve giydikleri kıyafetlere göre gösteri yapıyorlardı Ayrıca Cordoes de Velhos adında
katılımcıların büyük kağıttan maskeler giyip yaşlı adamlar yürüyüşüne katıldıkları başka bir faaliyet de var

Rio Karnavalı’nın tarihindeki bu eğlenceli faaliyetler
insanların günlük yaşamlarındaki sıkıntıları ve acıları unutmalarına yardımcı oluyordu Bu kültürler
değişen boyutlarda insan arzularını serbest bırakma üzerine kuruludur Toplumlardan bazıları bunu bastırır
bazıları kontrol altında tutar ve bazıları da saf kutlama için bunu basitçe serbest bırakır 3 gruptaki sınırsız ve katıksız kutlama yapanlara dahil olan Brezilyalılar
futbol
samba veya karnaval deyin; her zaman gülmeye hazırlıklıdırlar

Alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com