![]() |
Mısır: Ölüler Ülkesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mısır: Ölüler ÜlkesiÖlüler Ülkesi Duat alemine yapılan ve kaydedilmiş tek ziyaret ![]() ![]() ![]() Birgün baba ve oğul ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nil'de bekleyen teknelere taşınan cenazelere bakan Setna ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Tam tersine ![]() ![]() ![]() ![]() Setna ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Setna ![]() ![]() ![]() Böylece prens ![]() ![]() ![]() Setna kapıları kapayınca ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sonra sessizlik yere düşen bir tüyün sesi kadar yumuşak olan ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Setna yana döndü ve yanında duran oğlunun Ba'sını ![]() ![]() ![]() “Seni izliyorum ![]() ![]() ![]() ![]() Batı Çölü Abydos'un Boşluk'undaki dağların büyük geçidinde güneş kızıl ışıklarıyla son bir kez parladı ve Mısır'ın üstüne karanlık çöktü ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tekne gecenin bölgelerinden ve koyu karanlığından geçerek İkinci Bölge'nin kapısına geldi ![]() ![]() ![]() İkinci Bölge Ra'nın krallığıydı ![]() ![]() ![]() ![]() Yine de Ra'nı teknesindeki hiç kimse burada dinlenmeye veya toprağa ayak basmaya cesaret edemezdi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ra'nın teknesi Üçüncü Bölge'ye girdi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Setna ile Se-Osiris'in Ba'ları artık tekneyi takip etmediler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Her Ka böylece eşikten geçti ve Osiris'in Evi'nde onları Thoth karşıladı ve şöyle söyledi: “Benimle gelin ![]() “Buraya adımı söylemen için geldim ![]() ![]() “Halin nedir?” “Günahsızım ![]() “O zaman seni kime haber vereyim? Seni tavanı ateş ![]() “Evet ![]() ![]() ![]() ![]() Böylece ibis başlı Thoth Ka'yı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kalbin Tartılması huzurunda her adamın Ka'sı kendini savundu: “Ben masumum! Ben masumum! Ben masumum! Ben masumum! Ben ki Bennu kuşu kadar saf ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sonra kötülük yapan adamın korktuğu ve iyi adamın sevinçle karşılandığı an geldi ![]() Anubis ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Fakat sıra iyi adama geldiğinde Hakikat Tüyü aşağı çökerken kalbin kefesi yukarı çıktı ![]() ![]() ![]() Horus ölü adamı elinden tuttu ve Osiris'in huzuruna getirerek şunları söyledi: “Sana geldim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Osiris başıyla onay verdi ve ölü adamın Huzur Tarlalarına girişine izin verildi ![]() ![]() ![]() Se-Osiris'in Ba'sı babası Setna'nın Ba'sına bütün bunları ve daha fazlasını gösterdi ![]() “Şimdi neden senin için zengin adamın değil ![]() ![]() ![]() ![]() Bundan sonra iki Ba altın kanatlarını açtılar ve gecenin içinden Thebes'e uçtular ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Alıntı ![]() |
![]() |
![]() |
|