Badem Tatlısı (6 Kişilik) Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Badem Tatlısı (6 Kişilik) TarifiBadem Tatlısı Nasıl Yapılır?-Badem Tatlısı Tarifi-Badem Tatlısı Yapılışı MALZEMELER 6 yumurta 2 çorba kaşığı toz seker 100 gr margarin 2 çorba kaşığı un 50 gr kabuksuz badem 100 gr çekilmiş badem 1 kilo şekerden yapılmış şurup Şurubun malzemesi 1 kg toz şeker 3 bardak su Yarım limon suyu HAZIRLANIŞI Tatlının hazırlanışı: Yumurta sarılarını aklarından ayırarak bir tencereye alın ve şekeri de ilave edin Ağır ateşte tel ile çırparak kabartın![]() Ateşten alarak çekilmiş badem un ve 50 gr eritilmiş margarin ekleyin Yumurta aklarını ayrı bir kapta çırparak kar haline getirin Karışıma katarak kevgirle karıştırın![]() Yağlanmış tepsiye dökerek düzleştirin Üzerine ince kırılmış bademi serpiştirip 20 dakika ile yarım saat arasında pişirip fırından çıkarın Üzerine soğuk şurup dökün Servis edin![]() Şurubun hazırlanışı: Seker ve suyu bir tencereye koyarak kaynatın Köpüğünü alın limon suyunu katın Kısa bir süre daha kaynatıp ateşten alın
|
|
|
|