Krem Brüle Tarifi - Krem Brüle Yapılışı |
08-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Krem Brüle Tarifi - Krem Brüle YapılışıKrem Brüle Tarifi - Krem Brüle Yapılışı - Krem Brüle Nasıl Yapılır? MALZEMELER: 4 su bardağı süt 1 su bardağı krema 5 adet yumurta 1 su bardağı toz şeker 5 gram vanilya 6 yemek kaşığı esmer şeker (üzerindeki karameli için) Hazırlanışı: 01 Sütü kremayı ve şekeri bir tencerede karıştırıp şeker eriyinceye kadar hafifçe ılıtın 02 Ilık haldeki karışıma yumurtaları ekleyin ve mikserle çırpın 03 Yumurtalar iyice çırpıldıktan sonra vanilyayı ekleyerek karıştırın 04 Karışımı tek porsiyonluk fırın kaplarına (ya da dilimleyerek servis etmek isterseniz büyükçe bir fırın kabına) boşaltın 05 Kapları fırın tepsisine yerleştirdikten sonra tepsiyi yarıya kadar su ile doldurun 06 Önceden ısıtılmış 200°C’lik fırında 30 dakika pişirin 07 Piştikten sonra fırından alarak en az 4 saat bekletin 08 Servis etmeden önce üzerine esmer şekeri ekleyerek ızgaraya sürün ve üzerindeki şekerin hafifçe yanarak karamelize olmasını sağlayın |
|