Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
elmalı, tarifi, şekerpare

Elmalı Şekerpare Tarifi

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Elmalı Şekerpare Tarifi

Malzemeler:
Hamur için
2 yumurta
150 gr margarin 100 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
2 çorba kaşığı yoğurt (çok doldurmayın kaşığı)
5 su bardağı un (ben çok az daha ekledim elime yapışmasını önlemek için belki size gerekmeyebilir bakarsınız)
1 su bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
2 paket vanilya
Üzeri için hindistan cevizi
İç malzemesi
5 elma
Yarım su bardağı şeker
2 tatlı kaşığı tarçın
Şerbet için
2 su bardağı şeker (sırf şeker koyduk buna da)
15 su bardağı su
Yarım limonun suyu
Yapılışı
Şimdi… Önce şerbeti hazırlayın ki sonra soğuması için bilmem kaç saat beklemeyin Çünkü tatlı pişince sıcakken üzerine soğumuş olarak dökeceğiz bunu Suyu şekeri ve limon suyunu kaynatın 5 dakika kadar kaynatmaya devam edin ve soğumaya bırakın
Sonra içini hazırlıyoruz (ben en son hazırladım bunu ve soğumadan kullandım hamuru kapatana kadar canım çıktı Demek ki neymiş sıcak iç malzemesi hamuru saçmasapan bir hale getirip içinin dışına çıkmasına sebep oluyormuş) Siz dikkat edin bari de yaparken sinir krizi geçirmeyin Neyse işte elmaları rendeleyin şekerle karıştırıp derin bir tavada suyunu çekene kadar pişirin sonra tarçın ekleyip karıştırın soğusun Soğusun ama
Hamuru yapmak kolaydı yumuşamış margarin ve tereyağını küçük parçalara ayırın yumurta yoğurt ve şekeri ekleyerek mikserle çırpın Pürüzsüz olsun diyor tarifte ama pürüzsüz filan olmuyor Hafif pürüzlü olsun yeter Sonra vanilya kabartma tozu ve un ekleyerek yoğurmaya başlayın Hamur gayet yumuşak ve kolay şekillenen bir hamur olacak Elinize yapışmayı kestiğinde hazırdır 15 dk kadar bekletin

Şimdi beni çıldırtan kısmına geldik olayın Korkmayın size bişey olmaz çünkü siz iç malzemesini soğuttunuz Soğuttunuz değil mi? Hamurdan avuç içi kadar (ya da daha küçük hangi boyutta isterseniz) parçalar koparın sonra bunları avucunuzda top yapın Bu topun tam ortasına parmağınızı bastırın çukur yapın Çukurun içine elmalı içten koyun (Benim saçmaladığım diğer bir nokta da her zamanki gibi abartarak içini fazla koymam oldu kapanmadı yine hamur Siz bir tatlı kaşığı kadar koyun kapanır) Sonra işte kapatın bunu Elinizde yuvarlayın yağladığınız tepsiye dizin Benimkiler yamuk yumuk oldu elmalar hamurdan fışkırmış vaziyetteydi sinir oldum (önceden ısınmış fırında 190 derecede pişecek çok fazla kızarmasın) Piştikten sonra bir de baktım bir güzellik gelmiş bunlara Bütün sinirim geçti tabi o anda “Olmuş!” diye bağırmışım sonradan duyduğuma göre
Sonra bu tazeler sıcakken üzerlerine kepçeyle şerbet dökün Çıtır çıtır ses çıkıyor çok güzel Biraz bekleyin şerbeti yeteri kadar çektikten sonra ters çevirin Yine bekleyin Yine ters çevirin servis tabağına alın
Üstüne tepside kalan şerbeti gezdirin tatlıların üstüne bol miktarda hindistan cevizi serperek servis yapın

Alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com