Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
browni, tarifi, tart, yapılışı

Browni Tart Tarifi - Browni Tart Yapılışı

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Browni Tart Tarifi - Browni Tart Yapılışı





Browni Tart Tarifi - Browni Tart Yapılışı - Browni Tart Nasıl Yapılır?

MALZEMELER:

* 1 cup (110 gr) iri kıyılmış ceviz
* 200 gr tereyağı (180 gr kullandım)
* 85 gr bitter çikolata (80 gr’lık Ülker Gusti kullandım)
* 1 + 1/4 cup (250 gr) şeker
* 45 gr kakao
* 3 iri yumurta
* 1 pkt vanilya
* 85 gr krem peynir (light olanlardan kullanmayın)
* 1/2 cup (70 gr) un
* 1/4 tsp (çay kaşığı) tuz

Ganaj İçin:

* 1/3 cup krema
* 55 gr bitter çikolata (kuvertür kullandım)

YAPILIŞI:

1 Fırını 170 dereceye ayarlayın ve cevizleri fırına koyun Hamuru hazırlarken cevizler kavrulsun
2 Tereyağını küçük bir tencerede ısıtın ve ocaktan alarak içine çikolatayı kırın karıştırarak erimesini sağlayın
3 Karışımı karıştırma kabına alın şekeri ve kakaoyu ekleyerek mikserin en düşük ayarında 2-3 dakika çırpın
4 Yumurtaları teker teker ekleyin ve sürekli karıştırın Yumurtalarda eklendikten sonra mikserin en yüksek ayarında 7-8 dakika boyunca çırpmanız gerekir
5 Vanilya krem peynir ekleyip tekrar çırpın Unu ve tuzu ekleyerek son kez çırpın
6 Cevizleri fırından alın ve karışıma ekleyerek kaşıkla karıştırın Bu arada fırının ısısını 150 dereceye düşürün
7 23 cm çapındaki tart kalıbının ya da kelepçeli bir kalıbın dibine uygun büyüklükte yağlı kağıt serin Yağlayın Hamuru içine boşaltıp 30-35 dk pişirin Süre fırından fırına değişir 20 dakikadan sonra sürekli kontrol edin
8 Pişen tartı fırından alın 5 dakika sıcaklığını atsın
9 Bu arada kremayı küçük bir tavada eritin ama asla kaynatmayın Ocaktan alıp çikolatayı ekleyin Sürekli karıştırarak çikolatayı eritin
10 Tartı kalıptan ve yağlı kağıttan çıkartın üstü fazla kuruduysa ters tarafını kullanın
11 Krema sıkma pompasının ucuyla tart üzerinde delikler açın Pompanın ucu tarta batırdığınızda dibe kadar ulaşmalıdır
12 Hazırladığınız ganajı deliklere doldurun İçine çeken yerleri tekrar doldurun
13 Tartı soğumaya bırakın ve üzerini iyice steç filmle kapatarak buzdolabına kaldırın Mutlaka bir gün dinlendirin Servisten yarım saat önce oda sıcaklığına alın


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.