Sarığı Burma Tatlısı Tarifi - Sarığı Burma Tatlısı Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sarığı Burma Tatlısı Tarifi - Sarığı Burma Tatlısı YapılışıSarığı Burma Tatlısı Tarifi - Sarığı Burma Tatlısı Yapılışı - Sarığı Burma Tatlısı Nasıl Yapılır? MALZEMELER: * yarım kg un * 3 yumurta * 3 yemek kaşığı yoğurt * 1 çay bardağı zeytinyağı * 1 çay bardağı süt * 1 tutam tuz * Üzeri için 250 gr tereyağı ya da margarin * İçine ince çekilmiş ceviz ya da antepfıstığı * Açmak için nişasta (mısır ya da buğday) Şerbeti İçin: * 4 su bardağı şeker * 45 su bardağı su * Birkaç damla limon suyu YAPILIŞI: 1 Hamur için gerekli un hariç tüm malzemeyi karıştırın Unu ekleyin ve yumuşak bir hamur elde edin![]() 2 Hamurun üzerini örterek 10-15 dk dinlendirin![]() 3 28 bezeye ayırın ve bezelerin üzerini kurumamaları için örtün![]() Bir bezeyi alın ve bol nişasta serptiğiniz zeminde açabildiğiniz kadar ince açın Ne kadar ince olursa o kadar iyi olur![]() 4 Üzerine ceviz ya da fıstığı 2 yemek kaşığı kadar serpiştirin![]() 5 En uç kısma olabildiği kadar ince bir oklavayı koyun ve fazla sıkmadan yufkayı oklavaya rulo şekilde sarın![]() 6 İki taraftan da rulo yaptığınız yufkayı elinizle ortaya doğru büzdürün ve sıyırarak oklavadan çekip çıkarın![]() 7 30×40 cm boyutlarında bir tepsiye ikili sıra halinde yufkaları dizin![]() 8 Diğer tüm bezelere aynı işlemi uyguladıktan sonra 250 gr tereyağını ertin ve eşit biçimde yufkaların üzerinde gezdirin![]() 9 180 dereceli fırında üzerleri iyice kızarana kadar pişirin![]() 10 Fırından almaya 15 dk kala şerbeti hazırlayın![]() 11 Bunun için şeker ve suyu bir tencereye alın ve kaynatın Kaynadıktan sonra altını kısarak 10 dk daha kaynatın![]() 12 Limon suyu ekleyerek ocaktan alın![]() 13 Tatlı ve şerbet ilk sıcaklığını alınca şerbeti tatlıya dökün ve sıcak fırına tekrar koyun![]() 14 Tatlı şerbetini çekince servis edebilirsiniz![]()
|
|
|
|