|
|
Konu Araçları |
çarkıfelek, tarifi, tatlısı, yapılışı |
Çarkıfelek Tatlısı Tarifi - Çarkıfelek Tatlısı Yapılışı |
08-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Çarkıfelek Tatlısı Tarifi - Çarkıfelek Tatlısı YapılışıÇarkıfelek Tatlısı Tarifi - Çarkıfelek Tatlısı Yapılışı - Çarkıfelek Tatlısı Nasıl Yapılır? Malzemeler: * 100 gtereyağı(yumuşak) +1/2 türk kahve fincanı sıvıyağ (125 g olacak toplam) * 1 paket kabartma tozu * 2 yemek kaşığı kakao * bütün iç fındıklar * 1/2 su bardağı sıvıyağ * 1/2 su bardağı süt * 3 su bardağı +4 yemek kaşığı un şerbeti: * 25 su bardağı şeker * 25 su bardağı su * 1-2 tane limon tuzu Yapılışı: 1 sıvıyağ ve kakao haricini 3 su bardağı un ile yoğurun 2 hamuru ikiye bölün 3 birine sıvıyağın yarısını ve 2 yemek kaşığı unu ekleyip yoğurun 4 diğerine de kalan sıvıyağda da kakaoyu eritip + kalan 2 kaşık unu da hamura ekleyip yoğurun 5 30 dkkadar dolapta bekletin hamuru(vaktiniz yoksa es geçin) 6 hamurları ayrı ayrı unlu zeminde merdaneyle açındikdörtgen şeklinde açmaya çalışın 7 çok ince olmasınlar sakın 05 cmkalınlık iyi 8 sade hamurun üstüne kakaoluyu serip merdaneyle üstünden hafif geçin 9 sonra iki uçtan iki ayrı rulo olacak şekilde sarın rulolar ortada buluşsunlar 10 ruloları bıçakla ortadan kes2 ruloyu tepsiye koyup dolapta bekletin 11 dolapta bekletmemizin nedeni düzgün dilimlenmeleri ama vaktiniz yoksa dilimlediklerinizi resimde görüldüğü gibi parmağınızla ileri geri yuvarlayarak şeklini düzeltebilirsiniz 12 ruloları 1 parmak kalınlığından az ince olacak şekilde dilimleyin 13 yağsız tepsiye yatık dizin(yuvarlak şekilde) 14 ortalarına 1 er bütün fındık bastırın 15 önceden ısıtılmış 180C fırında pişirinrenkleri hafif değişecek hafif kızaracaklar 16 tatlının şerbetini hemen pişirip soğutun 17 fırındna çıkan tatlının üzerine şerbeti 3-4 dk sonra döküp üstüne tepsi kapatın 18 15 dksonra tatlıları ters çeviirnşerbeti güzelce çeksinler |
|