Cevizli Hafif Tatlı Tarifi |
08-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Cevizli Hafif Tatlı TarifiGayet lezzetli ve gerçekten hafif bir tatlı 1 yumurta 1 çay bardağı şeker 1 çay bardağı yoğurt 1 çay bardağı irmik 1 çay bardağı sıvı yağ 8 çay bardağı un 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 1 su bardağı ceviz Şerbet için 25 su bardağı şeker 3 su bardağı su 3-4 damla limon suyu 1 paket kabartma tozu Önce şerbet hazırlanır Şeker ve su kaynadıkltan sonra içine limon suyu ilave edilir ve 10-15 dakika daha kaynatıldıktan sonra ateş kapatılır Tüm hamur malzemeleri karıştırılarak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir Daha sonra istenilen bir kalıpla kesilerek şekil verilir Üzerine ceviz koyulduktan sonra yağlanmış fırın tepsisine sıralanır ve 170 derecede pembeleşene kadar pişirilir Fırından çıkardığımız tatlımızı 10 dk dinlendirdikten sonra şerbet ilave edilir Alıntı |
|