Tahinli Kakaolu Krep Tarifi - Tahinli Kakaolu Krep Yapılışı |
08-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tahinli Kakaolu Krep Tarifi - Tahinli Kakaolu Krep YapılışıTahinli Kakaolu Krep Tarifi - Tahinli Kakaolu Krep Yapılışı - Tahinli Kakaolu Krep Nasıl Yapılır? MALZEMELER 1 su bardağı süt 2 adet yumurta 3 yemek kaşığı toz şeker 3 yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı tahin 1 yemek kaşığı kakao İçi için; 1 paket krem şanti 1 su bardağı süt HAZIRLANIŞI Krebi yapmak için; derin bir karıştırma kabının içine önce yumurtaları kıralım Sütü ve toz şekeri hemen ekleyip bir mikser yardımıyla en az 3-4 dakika kadar iyice çırpalım içine un tahin ve kakaoyu ekleyip yine mikserin orta devriyle 2-3 dakika daha çırpalım Zaten güzel krep yapmanın ya da krebi tam kıvamında tutturmanın birinci şartı hamurun çok sıkı bir şekilde çırpılması Şimdi de ikinci püf noktamız olan dinlendirme safasına gelelim Ayran kıvamındaki krep hamurumuzu en az 20 dakika kadar bekletelim Bu arada iç harcı için; poşet krem şantiyi 1 su bardağı sütle yine mikser yardımıyla 2-3 dakika çırpıp epeyce katı kıvamda bir krem şanti elde edelim Artık krepleri yapmak üzere ideal olan 15-16 cm çapındaki bir teflon tavayı ya da biraz daha büyükçe bir teflon tavaya fındık kadar tereyağ veya margarin koyalım erir erimez bir kahve fincanı dolusu krep hamurunu tavaya çok yakın bir mesafeden içine dökelim ve hemen tavayı sallayarak krep hamurunun yayılmasına yardımcı olalım 1-2 dakika sonra hamurun üzeri göz göz iğnelenmeye yani krepin altı pişmeye başlayacaktır Düz bir mutfak küreği spatula yardımıyla altı pişen bu yüzden de tavaya artık yapışmayan krebi ters çevirip altüst edelim 4-5 dakika ikinci yüzünün pişmesini bekleyip tavadan alalım Diğer krep hamurlarını tavaya dökmeden önce mutlaka tavayı yağlayalım Bu şekilde hazırlanan kreplerin içine iyice katılaşmış krem şantiyi koyalım Varsa muz dilimlerini de kremanın üzerine yerleştirip rulo yapalım Artık servise alabilirsiniz |
|