Şam Tatlısı Tarifi-Şam Tatlısı Yapılışı (Resimli) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Şam Tatlısı Tarifi-Şam Tatlısı Yapılışı (Resimli)Şam Tatlısı Tarifi-Şam Tatlısı Yapılışı *2 su bardağı irmik *1 su bardağı yoğurt * 1 çay kaşığı karbonat *1 çorba kaşığı limonsuyu *biraz yer fıstığı Şurubu için:2 5 su bardağı şeker 2 su bardağı suDerin bir kabın içinde limon suyunda eritilmiş karbonatı irmik ve yoğurdu karıştırı 20-25cm çapındaki kalıba döküp üzerine fıstık yerleştirin 170 derecede pembe renkte pişirin 2 su bardağı su ve 2 5 su bardağı şekerle şurubu hazırlayın Pişirilip soğutulmuş tatlının üzerine kaynar olarak şurubu dökün Şurubu çekince ince dilimler halinde servis yapabilirsiniz![]()
|
|
|
|