Elmalı Tarçınlı Dilimler Tarifi - Elmalı Tarçınlı Dilimler Yapılışı |
08-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Elmalı Tarçınlı Dilimler Tarifi - Elmalı Tarçınlı Dilimler YapılışıElmalı Tarçınlı Dilimler Tarifi - Elmalı Tarçınlı Dilimler Yapılışı - Elmalı Tarçınlı Dilimler Nasıl Yapılır? Malzemeler: 25 su bun 1 çay byoğurt 1 çay bzeytinyağı 1 çay btoz şeker Yarım pkabartma tozu 1 pvanilya 1 yumurta Arası için: 3 elma 4 çorba ktoz şeker Ceviz Tarçın Hazırlanışı: Karıştırma kabına 25 su bardağı un alınUnun ortasına yumurta akını alınÜzerine 1 çay bardağı zeytinyağı1 çay bardağı yoğurtkabartma tozunuvanilyayı da alın Hamuru yoğurun Hamur dinlenirken iç harcı için tavaya elmaları rendeleyin Üzerine tozşekeri alıp suyunu çekene kadar pişirin Hamuru merdane ile açınÜzerine elmalı harcı yayınÜzerine cevizin yarısını ince bir şekilde çekip yayın Biraz tarçın serpin Hamuru rulo yapıp buzdolabında yarım saat dinlendirin Daha sonra dolaptan alıp bir parmak kalınlığında kesin İc harcı Gözükecek şekilde tepsiye dizin Ortalarına birer tane bütün ceviz koyun Kenarlarına yumurta sarısı sürüp 170 derecede pişirin Ilık ılık servis yapın |
|