İncir Uyutması Tarifi - İncir Uyutması Yapılışı |
08-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
İncir Uyutması Tarifi - İncir Uyutması Yapılışıİncir Uyutması Tarifi - İncir Uyutması Yapılışı - İncir Uyutması Nasıl Yapılır? Malzemeler: 1 litre süt 15 adet kuru incir 1 su btoz şeker Üzeri için: Tarçın Hazırlanışı: İlk olarak incirleri doğrayarak üzerine ılık su ekleyin ve bir süre yumuşaması için bekletin Diğer tarafta süt ve toz şekeri bir tencereye alarak yoğurt mayalama ısısına kadar getirin Yani el dayanacak sıcaklığa ulaşacak Daha sonra yumuşamış incirleri sütün içine ekleyin El blenderı ile incirleri parçalayın Daha sonra bu karışımı hiç bekletmeden kaselere bölün Sıcak ortamda 3-4 saat mayalandırın Son olarak buzdolabına koyarak 1 gece dinlendirin Ertesi gün üzerine tarçın veya dövülmüş ceviz ekleyerek servis edin |
|