|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| pişmaniyeli, resimli, tarifipişmaniyeli, tatlı, yapılışı |
Pişmaniyeli Tatlı Tarifi-Pişmaniyeli Tatlı Yapılışı (Resimli) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Pişmaniyeli Tatlı Tarifi-Pişmaniyeli Tatlı Yapılışı (Resimli)Pişmaniyeli Tatlı Tarifi-Pişmaniyeli Tatlı Yapılışı Tabanı için 2 paket ülker rondo 2 paket eti burçak Yarım paket margarin 3 yumurta 1 su bardağı toz şeker 2 paket krem şanti 2 su bardağı süt 1 paket krema sertleştirici 1 limon ( suyu sıkılacak kabuğu rendelenecek) Üzeri için Pişmaniye ve herhangi bir reçel Bisküvileri rondada çekip yarım margarinle karıştırıp borcamın altına elinizle bastırıp taban yapın Krem şantiyi sütle hazırlayın ve krema sertleştiriciyi ekleyin Yumurta ve şeker bembeyaz olana kadar çırpın limon suyunu ve kabuğunun rendesini ekleyin Krem şantiyle karıştırın Bu karışımı büsküvilerin üzerine dökün Üzerini streç filmle kaplayın Buzluğa kaldırın![]() Servisten 10 dk önce buzluktan çıkarıp üzerini pişmaniye ve reçelle süsleyerek servis yapın Afiyet olsun![]() ![]() Not:Ölçüler en büyük kenarları tırtıklı dikdörtgen borcama göredir
|
|
|
|