Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Tatlı

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
biskrem, tarifi, tatlı

Biskrem Tatlı Tarifi

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Biskrem Tatlı Tarifi







MALZEMELER:
1 yumurta
1 paket margarin
35 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket şekerli vanilin
1 tatkı kaşığı kakao
ŞERBET:
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1 limonun suyu(kaynayınca)
Önce şerbetimizi hazırlıyoruz
Tüm malzemeleri derince kaba alıphamur elimizi bırakıncaya kadar iyice yoğuruyoruzHamurdan beze büyüklüğünde bir parça koparıp kakaoyla karıştırıp bir köşeye alalımKalan hamuru 4 parçaya bölüpbir parçasını alıp tezgahın üzerinde uzunca bir rulo yapıyoruzortasına kakaolu hamurdan küçük bir hamur koparıp rulo yapıyoruz ve bu ruloyu beyaz hamur rulosunun ortasına koyup bastırıyoruz ve kakaolu hamur içte kalacak şeklde yuvarlıyoruzÇatal yardımıyla yuvarlak hamurun başından sonuna kadar arkasıyla bastırarak sürüklüyoruzKüçük lokmalar şeklinde ruloyu bıçak yardımıyla kesiyoruzHamur bitinceye kadar bu işleme devamYağlanmış tepsiye dizip önceden ısıtılmış 190 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruzPişen hamurun üzerine ılık şerbeti döküpçekene kadar bekliyoruzAfiyet olsun







Alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.