Meyve Soslu İrmik Tatlısı Tarifi - Meyve Soslu İrmik Tatlısı Yapılışı |
08-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Meyve Soslu İrmik Tatlısı Tarifi - Meyve Soslu İrmik Tatlısı YapılışıMeyve Soslu Irmik Tatlısı Tarifi - Meyve Soslu Irmik Tatlısı Yapılışı - Meyve Soslu Irmik Tatlısı Nasıl Yapılır? Malzemeler Tatlı için * 1 su bardağı şeker * 1 + 1/2 su bardağı irmik * 1 litre süt * 1 paket vanilya * 1 adet limon Sosu için * 10 -15 adet vişne * 2 dilim limon * 2 çay kaşığı nişasta Hazırlanışı 1 Limonun kabukları rendelenir 2 Vanilya hariç malzemelerinin tamamı limon kabukları ile birlikte koyu kıvam alıncaya kadar karıştırılarak pişirilir 3 Pişen muhallebiye vanilya eklenip karıştırılır 4 Islatılan kek kalıbına muhallebi dökülüp ağzı kapatılarak soğumaya bırakılır 5 Çekirdekleri çıkartılan vişneler limonlarla beraber bir su bardağı su ile tencerede kısık ateşte pişirilmeye başlanır 6 Kaynar kaynamaz suyunu süzün 7 Süzülen suya nişastayı ekleyip jöle kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin 8 Soğutulan tatlıyı kalıptan çıkartıp üzerine ılıklaşan sosu döküp buzdolabında en az yarım saat dinlendirdikten sonra servis yapın Not * Vişneniz yok ise 1 su bardağı vişne suyu ile de yapabilirsiniz |
|