Gelin Hanım Tatlısı Tarifi - Gelin Hanım Tatlısı Yapılışı |
08-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Gelin Hanım Tatlısı Tarifi - Gelin Hanım Tatlısı YapılışıGelin Hanım Tatlısı Tarifi - Gelin Hanım Tatlısı Yapılışı - Gelin Hanım Tatlısı Nasıl Yapılır? Malzemeler: 500 gr kayısı 1 Su bardağı şeker 1 Su bardağı haşlanmış pirinç 2 Çorba kaşığı margarin 1 Su bardağı ceviz 1 Su bardağı üzüm 1 Çay kaşığı tarçın 6 Adet karanfil 1 Adet havuç rendesi 1 Su bardağı su 2 Çorba kaşığı hindistancevizi Hazırlanışı * Kayısıları akşamdan suya koyun * Suda beklemiş olan kayısıları ertesi gün yıkayıp 5 dakika haşlayın * Suyunu süzün ve soğutun * Haşlanmış pirincin içine 1 çorba kaşığı şeker ince rendelenmiş havuç ceviz robottan geçirilmiş üzüm tarçın koyun ve karıştırın * Bu karışımdan kiraz büyüklüğünde alın ve kayısıların arasına doldurun * Kayısıları cam bir tepsiye dizin * Üzerine şekeri serpin karanfilleri ilave edin ve 1 su bardağı su ile 2 çorba kaşığı margarin koyun * Üzerini folyo ile kapatıp fırında yaklaşık 25 dakika pişirin * Tatlı soğuyunca hindistancevizine bulayıp tabağa dizin * Soğuk olarak servis yapın |
|