Kireçte Kabak Tatlısı Tarifi |
08-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kireçte Kabak Tatlısı Tarififakat kireç bayatsa patlamaz fakat yine de çözünür[*]Kabakları iri dilimler halinde doğrayın (Dilimleri ince doğrarsanız daha sert olur Kalın doğrarsanız içi yumuşak dışı sert olur) Kireç kaymağını yani kirecin üzerine koyduğunuz durulmuş suyu ayrı bir kaba bulandırmadan alın ve kabakları içine atın Kabakların suya tam batması için üzerine bir ağırlık koyun[*]Ben kireç suyunda tam 16 saat beklettim 12 saatten daha az olmasın Yoksa kabaklar istediğimiz sertlikte olmaz[*]Bu süre sonunda kabakları kireç suyundan alın 4-5 su yıkayın ve bu kez normal çeşme suyuna koyun 1 saat kadar da bu suda bekletin( Bu işlemi kirecinden iyice arınsın diye yapıyoruz)[*]Bekleme esnasında bir tencereye su ve şekeri alıp 5-6 dakika kadar kaynatın İçine 1 yemek kaşığı pekmez katıp karıştırın ve ılımaya bırakın[*]Kabakları duru sudan çıkarıp tekrar yıkayın ve ılık şerbetin içine atın[*]Kaynamaya başlayınca altını kısın ara sıra kevgirle kabakları şerbete hafif bastırın ve yavaşça karıştırın ki her yeri eşit olarak şerbeti alsın[*]Yaklaşık 2-25 saat boyunca bu şekilde pişecek Bu süre sonunda kabaklar şeffaf bir hal alacak Sonra ocağın altını açın ve şerbetin kıvam almasını sağlayın Normal reçel kıvamına gelmesine yakın limon tuzunu atın ve 1-2 dakika daha kaynatın[*]Sıcakken cam bir kavanoza alın ve soğuyunca kapağını kapatıp serin bir yerde muhafaza edin[/list]not
|
|