İrmikli Bisküvili Tatlı Tarifi - İrmikli Bisküvili Tatlı Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İrmikli Bisküvili Tatlı Tarifi - İrmikli Bisküvili Tatlı Yapılışıİrmikli Bisküvili Tatlı Tarifi - İrmikli Bisküvili Tatlı Yapılışı - İrmikli Bisküvili Tatlı Nasıl Yapılır? Malzemeler: 10 yemek kasigi toz seker 9 kasik irmik 1 paket kakaolu biskuvi 1 su bardagi kirik findik veya ceviz ici 1 paket vanilya 2 adet muz 1 kg sut ------------ ------- Yapılışı: sut seker ve irmigi birlikde karistirarak dibini tutturmadan pisirin ![]() kenarlari olan orta boy borcam a yarisini dokun( boscami onceden soguk su ile islatin kurulamadan kullanin)biskuvilerden bir kat serin ![]() uzerine muzlari ince halkalar halinde kesip serin uzerine kirik findik veya ceviz ici serpin![]() kalan irmikli karisimi uzerine tamamen dokun duzgunce yayin ![]() kalan biskuvileri guzelce ezin kalan fikdik kiriklarini ve arzuya bagli olarak bir cay kasigida tarcin ekleyin![]() bu karisimida uste serpin![]() agzini bir kapakla kapatin sogumaya birakin soguyunca strecle agzini sarin buzdolabina koyun 2-3 saat sonra servise hazirdir![]() afiyet olsun
|
|
|
|