Karakuş Tatlısı Tarifi - Karakuş Tatlısı Yapılışı |
08-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Karakuş Tatlısı Tarifi - Karakuş Tatlısı YapılışıKarakuş Tatlısı Tarifi - Karakuş Tatlısı Yapılışı - Karakuş Tatlısı Nasıl Yapılır? Malzemeler : 4 yumurta 1 su btoz şeker 1 pvanilya 1 pkabartma tozu 2 su bun Yarım çay bsu Kreması için: 2 su bsüt 3 çorba kun 1 tatlı kvanilya şekeri 6 çorba ktoz şeker Krem şantisi için: 1 pçilekli toz şanti 1 5 su bsüt Üzeri için: vişne Çilekli çikolata pembe parça çikolata Hazırlanışı : İlk olarak kekini hazırlayın Bunun niçin yumurtaları karıştırma kabına kırın Üzerine şekeri kırarak mikserle köpürene kadar çırpın Daha sonra üzerine yarım çay b su vanilya kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek karıştırın Kek çemberinin altını yağlı kâğıtla kaplayın Hazırladığınız kek hamurunu çembere dökerek 170 derecede pişirin Daha sonra keki soğuttuktan sonra 3’e ayırın Bu sırada kremasını hazırlayın Bunun için tencereye süt un vanilya ve toz şekeri alarak çırparak pişirin Pişen kremayı soğumaya bırakın Diğer tarafta krem şantiyi çırpın Üzerinden biraz alarak kremaya ekleyerek iyice çırpın ve yedirin Kekin alt kısmını çembere alarak üzerini reçel suyu ya da biraz şekerli sütle ıslattıktan sonra kremanın yarısını üzerine sıvayın Daha sonra diğer keki de ıslatıp üzerine kapatın Kalan kremayı üzerine sıvadıktan sonra Parça çikolataları üzerineserpin En son kalan kekin de iç ksımını ıslatıp üzerine kapatın Pastayı krem şanti ve vişneler ile süsledikten sonra kenarlarını da pembe çikolata ile kaplayın Kalıbı ile 2 saat buzdolabınad bekeltip daha sonra soğuk olarak servis edin |
|