Taş Kadayıf Tarifi - Taş Kadayıf Yapılışı |
08-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Taş Kadayıf Tarifi - Taş Kadayıf YapılışıTaş kadayıf Tarifi - Taş kadayıf Yapılışı - Taş kadayıf Nasıl Yapılır? Malzemeler Hamuru için: 1 su bardağı süt 1 su bardağı su 15 su bardağı un 1 tatlı kaşığı kuru maya 1 tatlı kaşığı şeker1 çay kaşığı tuz Şerbeti için: 2 su bardağı su 2 su bardağı şeker dörtte bir limon suyu Bulamak için 1 yumurta kızartmak için sıvıyağ içine dövülmüş ceviz Hazırlanışı: Bütün hamur malzemeleri karıştıralım ve krep hamurundan birazcık katı bir hamur elde edelim Ilık bir yerde mayalanana kadar bekletelim Hamurun mayalanması için beklereken şerbetimizi kaynatıp soğumaya bırakalım Teflon bir tavaya (tava ısındıktan sonra) mayalanan hamurdan birer yemek kaşığı alıp düzelterek yayalım Kadayıfların sadece bir yüzünü pişirip tavadan alalım Bu hamur ölçüsünden 50 tane kadayıf oluyor Kadayıfları(hamurları) biraz daha büyük yapabilirsiniz isteğinize göre Pişen kadayıflar soğuduktan sonra pişmemiş olan tarafına iri dövülmüş ceviz koyup ağzına bastırarak yarım ay şekli vererek kapatalım Bir yumurtayı iyice çırpıpkadayıfın sadece kapattığımız tarafını(ağız kısmı) yumurtaya bulayıp kızgın yağda kızartalım Kızaran kadayıfları önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbetin içine atalımİki dakika kadar bekletip çıkaralım Taş kadayıflarımız servise hazır |
|