Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Tatlı

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bayram, beğen, seç, tatlıları, yap

Bayram Tatlıları Seç Beğen Yap

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bayram Tatlıları Seç Beğen Yap





GÜL TATLISI


MALZEMELER:
1 paket margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı irmik
un
HAZIRLANIŞI:
margarin eritilip diğer malzemelerle hamur yoğurulur bezelere ayırılır merdane ile açılıp bardakla kesilir 5 tane yuvarlak hamuru biraz aralıkla üst üste koyulur rulo şeklinde sarılır ortadan ikiye kesip üzerine badem veya fındık koyulur şerbeti için 3 bardak su 3 bardak şeker limon suyu kaynatılır şerbet sıcakken pişen tatlının üzerine dökülür



ŞEKERPARE


MALZEMELER:

2 yumurta
250 gr Erimiş margarin
1 paket kabartma tozu
35 – 4 su bardağı un
Şerbet için;
35 su bardağı şeker
35 su bardağı su
¼ limon
Üzeri için;
1 yumurta sarısı
1 çay bardağı badem
HAZIRLANIŞI:
Şerbet için su ve şekeri bir tencerede ateşe koyun Kaynadığı zaman limon suyunu ilave edip soğumaya bırakınYumurtaları çırpın Erimiş ve soğumuş margarini un ve kabartma tozuyla yoğurun Ceviz büyüklüğünde toplar yapın Üzerine yumurta sarısını sürüp badem koyun 200 derecede pişirin Sıcakken soğuk şerbeti dökünAfiyet olsun



KALBURA BASTI



MALZEMELER
  • 1 su br sıvı yağ
  • 2 yemek kş yoğurt
  • 1 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 fiske tuz
  • Aldığı kadar un
ŞERBETİ İÇİN
  • 3 su br şeker
  • 3 su br su
YAPILIŞI
Öncelikle suyu ve şekeri karıştırın kaynamaya başladıktan sonra 10 dk tutun ve ocaktan alın
Hamur malzemelerini kulak memesi kıvamında yoğurun Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elinizle şekillendirin üzerine rendenin sırtını sürterek şekil verin
190 derece önceden ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirin Fırından çıkar çıkmaz şerbeti üzerine dökün Şerbet soğuk tatlı sıcak olacak
AFİYET OLSUN


EV BAKLAVASI

Malzemeler:



Hamuru için:
  • 1/2 paket margarin
  • 2 yumurta
  • 1/2 su brd yoğurt
  • 1 kahve fincanı sıvıyağ
  • 1 fiske tuz
  • aldığı kadar un
Pişirmeden öncesi için:
  • 1 pk margarin
  • mısır nişastası
  • ceviz
Şerbeti için:
  • 3 su brd toz şeker
  • 25 su brd su
  • 1 adet limon tuzu
Yapılışı:
[*]Hamur malzemeleri karıştırılır ve kulak memesi kıvamında bir hamur yapılır[*]Hamur yarım saat dinlendirilir[*]Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp bezeler yapılır[*]Herbiri mısır nişastasıyla(un yardımıyla değil) tatlı tabağı büyüklüğünde açılır[*]Açılan bezelerin aralarına nişasta serpilir ve 6'şar tane üst üste konulur[*]6'sı aynı anda açılır[*]Aralarına ceviz serpilerek tepsiye dizilir[*]Baklava şeklinde veya kare şeklinde dilimlere ayrılır[*]Üzerine 1 pk eritilmiş margarin gezdirilir[*]180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirilir[*]Şerbeti için toz şeker ve su karıştırılır kıvamlı bir şerbet yapılır[*]Şerbet olmasına yakın 1 parça limon tuzu atılır böylelikle şekerlenmesi önlenir[*]Fırından çıkan tatlının üzerine soğuk şerbet gezdirilir NOT: Şerbetiniz soğuk tatlınız sıcak olmalı Böylelikle daha güzel emer


DİLBER DUDAĞI


Malzemeler:
1 kg baklavalık un
2 adet yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
2 su bardağı süt
2 su bardağı nişasta

İçi İçin:
2 su bardağı dövülmüş fındık
Süslemek İçin:
toz antepfıstığı
Şerbeti için:
4 su bardağı tozşeker
2 su bardağı su
Yarım limonun suyu

Hazırlanışı:
Unu derin bir kaba alıportasını havuz şeklinde açınYumurtasıvıyağ ve sütü ilave edinKulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurunHamuru ıslak bir beze sarıp buzdolabında 1 saat dinlendirinHamurdan mandalina büyüklüğünde 20 adet parça ayırınHer bir parçayı aralarına nişasta serperek oklava yardımıyla yemek tabağı büyüklüğünde açınAçtığınız yufkaların 10 adetini üst üste koyuparalarına nişasta serperek çok ince bir yufka olacak şekilde tekrar açınDaha sonra bir su bardağının ağız kısmıyla yuvarlaklar çıkarınYuvarlakların orta kısımlarına dövülmüş fındığı paylaştırıniki ucunu birleştirin ve yağlanmış fırın tepsisine dizinÜzerlerine tereyağını gezdirip 180 derecede üzerleri kızarana kadar pişirinHafif ılınmış tatlının üzerine sıcak şerbeti gezdirin
AFİYET OLSUN

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.