![]() |
Bayram Tatlıları Seç Beğen Yap |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bayram Tatlıları Seç Beğen YapGÜL TATLISI ![]() MALZEMELER: 1 paket margarin 1 çay bardağı sıvıyağ 1 çay bardağı yoğurt 1 yumurta 1 paket kabartma tozu 1 çay bardağı irmik un HAZIRLANIŞI: margarin eritilip diğer malzemelerle hamur yoğurulur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ŞEKERPARE ![]() MALZEMELER: 2 yumurta 250 gr ![]() 1 paket kabartma tozu 3 ![]() Şerbet için; 3 ![]() 3 ![]() ¼ limon Üzeri için; 1 yumurta sarısı 1 çay bardağı badem HAZIRLANIŞI: Şerbet için su ve şekeri bir tencerede ateşe koyun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() KALBURA BASTI ![]() MALZEMELER
Öncelikle suyu ve şekeri karıştırın ![]() ![]() ![]() Hamur malzemelerini kulak memesi kıvamında yoğurun ![]() ![]() ![]() 190 derece önceden ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirin ![]() ![]() ![]() AFİYET OLSUN EV BAKLAVASI ![]() Malzemeler: Hamuru için:
[*]Hamur malzemeleri karıştırılır ve kulak memesi kıvamında bir hamur yapılır[*]Hamur yarım saat dinlendirilir[*]Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp bezeler yapılır[*]Herbiri mısır nişastasıyla(un yardımıyla değil) tatlı tabağı büyüklüğünde açılır[*]Açılan bezelerin aralarına nişasta serpilir ve 6'şar tane üst üste konulur[*]6'sı aynı anda açılır[*]Aralarına ceviz serpilerek tepsiye dizilir[*]Baklava şeklinde veya kare şeklinde dilimlere ayrılır[*]Üzerine 1 pk eritilmiş margarin gezdirilir[*]180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirilir[*]Şerbeti için toz şeker ve su karıştırılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() DİLBER DUDAĞI ![]() Malzemeler: 1 kg baklavalık un 2 adet yumurta 1 çay bardağı sıvıyağ 2 su bardağı süt 2 su bardağı nişasta İçi İçin: 2 su bardağı dövülmüş fındık Süslemek İçin: toz antepfıstığı Şerbeti için: 4 su bardağı tozşeker 2 su bardağı su Yarım limonun suyu Hazırlanışı: Unu derin bir kaba alıp ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() AFİYET OLSUN |
![]() |
![]() |
|