![]() |
Selver Paşa Tatlısı Tarifi - Selver Paşa Tatlısı Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Selver Paşa Tatlısı Tarifi - Selver Paşa Tatlısı YapılışıSelver Paşa Tatlısı Nasıl Yapılır? - Selver Paşa Tatlısı Tarifi - Selver Paşa Tatlısı Yapılışı Malzemeler Mutfak Zorluk **Süre 90 dk ![]() 2 Su bardağı süt 3 Çorba kaşığı eritilmiş tereyağı 3 Adet yumurta 1 Çorba kaşığı tozşeker 200 gr bayat ekmek içi Şerbet için : 1 ![]() 1 Tatlı kaşığı limon suyu 1 Su bardağı su Hazırlanışı Tencereye ufalanmış ekmek içini koyup üzerine süt ilave edin ![]() Sütü çektikten sonra yumurta tozşeker ve tereyağını ekleyip iyice karıştırın ![]() Hazırladığınız karışımı yağlanmış tepsiye yayıp orta ısılı fırında yaklaşık 1 saat kadar pişirin ![]() ![]() Tepsiyi fırından çıkarmadan 20 dakika önce şerbeti hazırlayın ![]() Şeker ve suyu kaynatıp limon suyunu ekleyin ve 10 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alın ![]() Sıcak şerbeti fırından çıkardığınız sıcak tatlıların üzerine gezdirin ![]() Şerbeti iyice çekip tamamen soğuduktan sonra fıstıkla süsleyip baklava dilimi şeklinde kesin ve servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|