Üç Katlı Kadayıf |
08-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Üç Katlı KadayıfKadayıf Nasıl Yapılır?-Kadayıf Tarifi-Kadayıf Yapılışı Malzemeler: 200 grtel kadayıf yarım çay bsıvıyağ 1 su byeşil fıstık Muhallebisi için: 4 su bsüt 1 çorba knişasta 1 su btoz şeker 1 çorba kun 1 çorba kkakao Üzeri için: 1 su bsüt 5 çorba ktoz şanti Şerbeti için: 2 su btoz şeker 15 su bsu Hazırlanışı: Tel kadayıflar ince doğranarak didiklenir Sıvıyağ ile harmanlandıktan sonra yarısı tepsinin altına yayılır Daha sonra üzerine yeşil fıstık serpilir Kalan kadayıflar da üzerine yayılarak üstüne bastırılarak sıkıştırılır 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirlir Diğer taraftan şerbeti hazırlanarak soğumaya bırakılır Bu arada muhallebisi hazırlanır Bunun için tencereye süt nişasta un ve kakao eklenerek karıştırılarak pişirilir Fırından çıkarılan kadayıfın ilk sıcaklığı çıkınca şerbeti dökülür Şerbetini çektikten sonra hazırlanan muhallebi de üzerine yayılarak soğumaya bırakılır İyice soğuyunca krem şanti çikolata sos ve yeşil fıstık ile süslenerek buzdolabında iyice soğuyuncaya kadar bekletilir Çok lezzetlikadayıfı sürprizli vemisafir ağırlayabilecek bir tatlı… (Kaynak: Resim ve Yazı Oktayustamcom Sitesinden Alıntıdır |
|