![]() |
Elmalı Parfe Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Elmalı Parfe TarifiMalzemeler: 3 Su Bardağı (rendelenmiş) Elma 1 Çay Bardağı (75 gr ![]() 3 Yemek Kaşığı (taze) Limon Suyu 1 Yemek Kaşığı (tepeleme) Mısır Unu 3 Yemek Kaşığı Su 1 Çay Bardağı (iri kırılmış) Ceviz 1 Adet Limon’un (ince rendelenmiş) Kabuğu 1 Paket Sade Krem Şanti 1 Su Bardağı (200 ml ![]() 8-10 Adet Kedi Dili Bisküvi Yapılışı: Elmaların kabuklarını soyup ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karışımı bir kaseye koyun ve iyice soğuyuncaya kadar bekleyin ![]() 1 Su bardağı soğuk süt ile krem şantiyi hazırlayın ![]() Krem şantinin içine ![]() ![]() ![]() ![]() Kedi dili bisküvilerini süte batırarak ıslatın ve kalıbın tabanına bir sıra dizin ![]() Üzerine şantili karışımın yarısını yayın ![]() Bir sıra daha ![]() ![]() Üzerine kalan şantili karışımı yayın ![]() Üzerini örterek ![]() ![]() ![]() En az bir gece dondurucuda beklettikten sonra ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|