![]() |
Çilekli Kalıp Parfe Tarifi - Çilekli Kalıp Parfe Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çilekli Kalıp Parfe Tarifi - Çilekli Kalıp Parfe YapılışıÇilekli Kalıp Parfe Tarifi - Çilekli Kalıp Parfe Yapılışı - Çilekli Kalıp Parfe Nasıl Yapılır? Çilekli Kalıp Parfe Hazırlama Süresi: 20 Kişi Sayısı: 8 Malzemesi: 1 çay bardağı süt 1 peket krem şanti 4 adet yumurta 1 su bardağı tozşeker 2 su bardağı çilek 1 paket vanilya Tarifi: • Çileği yıkayın süzüp mikserde ezin ![]() • Yumurtaların sarıları ve beyazlarını ayrı kaplara ayırın ![]() • Sarılarını 5 dakika çırpın vanilya ekleyip 5 dakika daha çırpın ![]() • Beyazlarına 1 bardak tozşeker ekleyip kar haline gelene kadar çırpın ![]() • Kar haline gelmiş beyazların içine yavaş yavaş çırpılmış sarıları ekleyin ![]() • Sonra da çilekli krem şantiyi ekleyip çırpın ![]() • Küçük kalıpları streçle kaplayın ![]() • Hazırladığınız karışımı eşit olarak paylaştırıp buzdolabında 3 saat bekletin ![]() • Servis yapmadan 10 dakika önce servis tabağına ters çevirip koyun ![]() • Pudra şekeri ve çilekli sosla süsleyip servis yapabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|