Salyangoz Tatlı Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Salyangoz Tatlı Tarifi![]() Malzemeler: 1 Bardak Yogurt 1 Bardak Erimis Tereyagi 1 Yumurta 1 Paket Kabartma Tozu Alabildigi kadar un ( hemen hemen 4 bardak kadar) Arasi icin yeterince ceviz Serbet icin: 3 Bardak seker 3 5 Bardak suOnce serbet kaynatilip sogutulur Hamur malzemeleri karistirilip yoğurulur 1 -2 saat dinlendirilir Dinlenmis hamur 3 parcaya bolunur her parca yine guzelce yogrulup merdane ile acilir Mumkun ise dikdortgen seklinde acilir eger yapamazsaniz bicakla kesebilirsiniz Ic malzeme konulup rulo seklinde yuvarlanip birer parmak seklinde kesilir Yaglanmis derin bir tepsiye dizilip 180C derece firinda pisirilip tatlilar sicak serbet soguk olarak uzerine dokulur Soguk servis edilir ![]() ![]() Alıntı |
|
|
|