Gül Tatlısı Tarifi-Gül Tatlısı Yapılışı (Resimli) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Gül Tatlısı Tarifi-Gül Tatlısı Yapılışı (Resimli)GüL Tatlısı Tarifi-GüL Tatlısı Yapılışı MaLzemeLeri: 1 Su bardağı sıvıyağ yarım su bardağı yoğurt 1 su bardağı irmik 1 yumurta yarım paket oda sıcaklığında margarin 1 paket vanilya yarım paket kabartmatozu 1 çorba kaşığı sirke 1 tutam tuz aldığı kadar un 1 su bardağı kadar ceviz yada fındık ŞERBETİ : 3 Su bardağı su 2 5 Su bardağı şeker çeyrek limonun suyu Yapılışı; 1 Önce şerbetinin malzemelerini bir tencereye koyun ve kaynatın![]() 2 Hamurun un kabartmatozu ve vanilya hariç tüm malzemelerini karıştırın![]() 3 kabartmatozu vanilyayı ve aldığı kadar unu ilave edin Kulak memesi yumusaklığında bir hamur elde edilir![]() 4 Hamur ikiye kesilir Bir parçası merdane ile 3-4 mm kalınlığında açılır![]() 5 Çay bardağı ile kesilir![]() 6 6 adet yuvarlak yarılırı üst üste gelecek şekilde yanyana dizilir![]() 7 rulo şeklinde sarılır![]() 8 ikiye kesilir![]() 9 tepsiye dizilir![]() 10 ortalarına cevizyada fındık yerleştirebilirsiniz![]() 11 orta hararetli fırında üzerleri kızarana (20-25 dakika) kadar fırınlanır![]() 12 şerbetini üzerine dökün Tatlıların şerbeti iyi çekmesi için alt üst cevirerek şerbeti iyice cekmesi saglanır![]() Afiyet Olsun ![]()
|
|
|
|