|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| oryantal, oryantalin, tarifi, tavuk, yapılışı |
Tavuk Oryantal Tarifi - Tavuk Oryantalin Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavuk Oryantal Tarifi - Tavuk Oryantalin YapılışıTavuk Oryantal Tarifi - Tavuk Oryantalin Yapılışı - Tavuk Oryantal Nasıl Yapılır? Malzemeler: 1 Adet irice bütün tavuk 150 gr çiğ badem içi (yarısı bütün gerisi iri dövülmüş) 100 gr antep fıstığı içi 50 gr dövülmüş ceviz içi 2 Portakal ½ kg kestane 50 gr dolmalık iç fıstık 20 gr tane karabiber 100 gr kuş üzümü 700 gr pirinç 200 gr tereyağı Tuz Kimyon Yapılışı: - Ön hazırlık olarak tavuğu haşlayın ![]() - Yine ayrı bir kapta kestaneleride haşlayın ![]() - Pirinci yağda beyazlayıncaya kadar kavurun ![]() - Kuru yemişleri ve kuş üzümünü tane karabiber ile tuz ekleyin ![]() - En son tencerenin altını kapatırken toz karabiber ve kimyon ekleyin ![]() - Kavrulmuş pirinç karışımını geniş ve derin bir fırın tepsisine dökün ![]() - Üstüne muntazam şekilde haşlanmış kestaneleri yerleştirin ![]() - Portakalları soyup halka halka ince kesin ![]() - Tepsinin üzerine portakal dilimlerini dizin ![]() - En üste de haşlanmış tavuğu parçalayarak yayın ![]() (Pilavın yanmaması için boş yer kalmayacak şekilde) - Haşlanan tavuğun suyunu tepsiye kaldırdığı kadar ekleyin ![]() - Önceden ısıtılmış fırınında altlı üstlü arada pirinçlerin pişip pişmediğini kontrol ederek pişirin ![]() - Sıcak olarak servise sunun
|
|
|
|