![]() |
Yufkalı Tavuk Tarifi - Yufkalı Tavuğun Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yufkalı Tavuk Tarifi - Yufkalı Tavuğun YapılışıYufkalı Tavuk Tarifi - Yufkalı Tavuğun Yapılışı - Yufkalı Tavuk Nasıl Yapılır? Malzemeler: 1 adet tavuk 1 paket margarin 4 yemek kaşığı tereyağ 5 su bardağı pirinç 5 adet yufka Yapılışı: Tavuğu haşlayıp suyunu bir kaba koyun ![]() Etleri parçalara bölün ![]() Yufkaları erittiğiniz margarinle yağlayıp ![]() ![]() Üzeri kızarıncaya dek fırında pişirin ![]() Fırından çıkardığınız yufkaları 15 dakika bekletip ![]() ![]() Tepsinin ağzını kapatıp ![]() ![]() Pirinçleri bir saat kadar tuzlu sıcak suda bırakın ![]() ![]() Tavuk suyunu bire birbuçuk ölçüsüyle ekleyip ![]() ![]() Takriben 20-25 dakika sonra sıcak olarak ![]() ![]() Haşlanmış tavuk parçalarını da ![]() ![]() ![]() Sıcak olarak servise sunun ![]() |
![]() |
![]() |
|