Tavuklu- Gelin Bohçası Tarifi - Tavuklu- Gelin Bohçası Yapılışı |
08-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavuklu- Gelin Bohçası Tarifi - Tavuklu- Gelin Bohçası YapılışıTavuklu- Gelin Bohçası Tarifi - Tavuklu- Gelin Bohçası Yapılışı - Tavuklu- Gelin Bohçası Nasıl Yapılır? Malzeme : * 1 tavuk gögsü * 1 soğan * 3 diş sarımsak * 1 kase mantar * 2 çk bezelye * 1 tk un * 1 su bkaşar peyniri rendesi * yeşil soğan * tuzkarabiber * kekik * zeytinyağı Bağlamak için: * yeşil soğan Hazırlanışı : Tavuk gögsünü küp küp doğrayın Tavaya sıvıyağı alınÜzerine tavuk gögsünüdoğranmış soğansarımsak ve mantarları ekleyip soteleyin üzerine konserve bezelyeleri ve kabakları de ekleyin En son unutuz ve baharatları ekleyip karıştırın Yufkaları bir tabak yardımı ile kesip iki yufkayı üst üste koyun Tavuklu karışımı kestiginiz yufka parçalarına paylaştırın Yufkaya kese şekli verip önce sıcak suya daha sonra da soğuk suya atılmış yeşil soğan sapları ile bağlayınBu şekilde hazırlanan keseleri tepsiye dizip üstlerine kaşar peyniri rendesi yerleştirin180 derecede yufkalar ve kaşar peyniri kızarana kadar tutun |
|