Patatesli Tavuk Tarifi (Resimli Anlatım) |
08-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Patatesli Tavuk Tarifi (Resimli Anlatım)Malzemeler Bir bütün tavuk(isteğe göre bagette gullanabilirsiniz) 3-4 tane orta boy patates 1 tatlı kaşığı tu 1 tatlı kaşığı kırmızı biber 1 tatlı kaşığı kekik 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı pul biber 1 tatlı kaşığı salça 1 yemek kaşığı zeytinyağ Üzerine 1 tane domates 2-3 tane sivri biber 1 yemek kaşığı slça 1 su bardağı su Yapılışı Tavuğumuzu küçük küçük parçalara ayırıyoruzPatateslerimizide soyup ince ince kızartmalık şeklinde doğruyoruzTavuk patates yağ ve bütün baharatları iyice harmanlıyoruzfırın tepsimize döşüyoruz ve 200 dereceli fırında pişmeye bırakıyoruz Yemeğimiz pişmeye yaklaşınca bir yemek kaşığı salcayı bir bardak suyla çırpıp fırındaki yemeğin üzerine gezdiriyoruz İnce ince dilimlediğimiz domates ve biberleride üzerine koyup yeniden pişmeye bırakıyoruz Üzeri iyice kızarıp patates ve tavuklar yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz(yaklaşık 1 saat) Sıcakken dilerseniz pilavla servis yapabilirsiniz |
|