![]() |
Ballı Tavuk Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ballı Tavuk Tarifi![]() Ballı Tavuk Malzemeler ![]() 500 gram tavukgöğsü 3 yemek kaşığı bal 1 yemek kaşığı mısır nişastası 3 yemek kaşığı soya sosu 4 yemek kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı köri Yarım portakalın suyu 1 ![]() 1 adet kuru soğan Damak tadınıza göre tuz ![]() ![]() Yeşillikler Hazırlanışı ![]() Tavukgöğsünü parmak kalınlığında doğrayın ![]() Derin ve yayvan bir kaba; bal ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İyice karıştırıp tavuk etlerini kabın içine alın ![]() 20 dakika bekletin ![]() Sürenin sonunda tavuk etlerini terbiyenin içinden süzüp alın ![]() Kızgın yağda her iki tarafını da kızartın ![]() Kızaran tavukları havlu kâğıt üzerine alın ![]() Kuru soğanın kabuklarını soyup küçük küçük doğrayın ![]() Tavaya zeytinyağını alıp kızdırın ve içine soğanları ekleyin ![]() Soğanların kokusu çıkana kadar kavurun ![]() 1 ![]() ![]() ![]() ![]() Bir taşım kaynattıktan sonra tavukları içine ekleyin ![]() 5 dakika daha pişirmeye devam edin ![]() Servis tabağına yıkanmış yeşillikleri dizin ![]() Ballı tavuğu yeşilliğin üzerine yerleştirin ![]() Bekletmeden servis yapın ![]() Afiyet olsun ![]() Alıntı ![]() |
![]() |
![]() |
|