Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ballı, tarifi, tavuk

Ballı Tavuk Tarifi

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ballı Tavuk Tarifi







Ballı Tavuk



Malzemeler
500 gram tavukgöğsü
3 yemek kaşığı bal
1 yemek kaşığı mısır nişastası
3 yemek kaşığı soya sosu
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı köri
Yarım portakalın suyu
15 su bardağı su
1 adet kuru soğan
Damak tadınıza göre tuz karabiber kekik
Yeşillikler
Hazırlanışı
Tavukgöğsünü parmak kalınlığında doğrayın
Derin ve yayvan bir kaba; bal soya sosu karabiber tuz kekik köri portakal suyunu alın
İyice karıştırıp tavuk etlerini kabın içine alın
20 dakika bekletin
Sürenin sonunda tavuk etlerini terbiyenin içinden süzüp alın
Kızgın yağda her iki tarafını da kızartın
Kızaran tavukları havlu kâğıt üzerine alın
Kuru soğanın kabuklarını soyup küçük küçük doğrayın
Tavaya zeytinyağını alıp kızdırın ve içine soğanları ekleyin
Soğanların kokusu çıkana kadar kavurun
15 su bardağı su terbiye sosu mısır nişastasını soğanın üzerine ekleyip karıştırın
Bir taşım kaynattıktan sonra tavukları içine ekleyin
5 dakika daha pişirmeye devam edin
Servis tabağına yıkanmış yeşillikleri dizin
Ballı tavuğu yeşilliğin üzerine yerleştirin
Bekletmeden servis yapın
Afiyet olsun

Alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.