Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kırmızıbiberli, piliç, soslu, tarifi, yapılışı, yoğurt

Yoğurt Soslu Kırmızıbiberli Piliç Tarifi - Yoğurt Soslu Kırmızıbiberli Piliç Yapılışı

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yoğurt Soslu Kırmızıbiberli Piliç Tarifi - Yoğurt Soslu Kırmızıbiberli Piliç Yapılışı





Yoğurt Soslu Kırmızıbiberli Piliç Tarifi - Yoğurt Soslu Kırmızıbiberli Piliç Yapılışı - Yoğurt Soslu Kırmızıbiberli Piliç Nasıl Yapılır?


Malzemeler:

1 piliç (yaklaşık 15 kg iri parçalar halinde doğranmış; göğüs ve butların derileri temizlenmiş)
2 çorba kaşığı ayçiçek yağı
1/2 tatlı kaşığı tuz
3 soğan (ince doğranmış)
1 diş sarımsak (ince kıyılmış)
1 su bardağı tuzsuz tavuk suyu
2 çorba kaşığı kırmızıbiber
yaklaşık 1/2 su bardağı yoğurt (tercihen yarım yağlı)
yaklaşık 1/2 su bardağı krema

Yapılışı:

Ayçiçek yağını bir tencereye koyup tencereyi orta ateşe oturtarak yağı ısıtın Isınınca birbirlerinin üstüne binmeyecek kadar piliç parçası koyup altın sarısı bir renk alıncaya kadar (yaklaşık 4 dakika) kızartın Altüst edip tuzun yarısını serperek öbür yüzlerini de altın sarısı bir renkalıncaya kadar (3-4dakika) kızartın Piliç parçalarını delikli spatulayla birtabağa çıkarıp kalan piliç parçalarını da aynı biçimde kızartarak (altüst edince kalan tuzu serpin) delikli spatulayla kızarmış öbür parçaların yanına çıkarın
Ateşi kısıp soğanlar ve sarımsakları tencereye koyun ve ara sıra karıştırarak soğanlar saydamlaşıncaya kadar (10 dakika) pişirin Tavuk suyu ve kırmızıbiberi katıp karıştırdıktan sonra ateşi açarak bir taşım kaynatın
Bütün piliç parçalarını tencereye koyup ateşi iyice kısarak but parçalarından birine çatal batırıldığında açık renkli berrak bir sıvı akıncaya kadar (25 dakika) pişirin Sonra delikli spatulayla piliç parçalarını bir servis tabağına çıkarıp tabağı alüminyum folyoyla örterek bir kenara bırakın
Tenceredeki pişme suyunun yüzünde biriken yağı kaşıkla alıp atın Ateşi açıp harlı ateşte yarı yarıya çekinceye kadar (3 - 4 dakika) kaynatın Yoğurt ve kremayı bir kâsede iyice çırpıp tencereye ekleyerek ateşi yeniden kısın ve sosu 1 dakika ısıtın Tencereyi ateşten alıp sosu bir kaşıkla piliç göğüslerinin üstüne döşeyerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.