Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Edebiyat / Dil Bilgisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
haftası, hemşireler, komposizyon, örneği

Hemşireler Haftası Komposizyon Örneği

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Hemşireler Haftası Komposizyon Örneği

Hemşireler Haftası komposizyon örneği

Tarihi çok eski olan hemşirelik mesleği; Eski Mısır Hindistan Yunanistan ve Roma’da ilk çağlarda bugünkü biçimde olmasa bile yapılmaktaydı

Dünyada modern hemşireliğin kurucusu Florence Nightingale (Florans Naytingel) olup ilk hemşirelik okulunu da 1962 yılında Londra’da açmıştır

Ülkemizde ilk olarak "Hilal-i Ahmer Cemiyeti" (Kızılay) 1911 yılında hemşirelik kursları açmıştır Bu kursları bitiren hemşireler; 1912–1914 Balkan Savaşları ile 1914–1918 Birinci Dünya Savaşı’nda hasta ve yaralı askerlere bakmışlardır Cumhuriyet sonrası ilk Hemşirelik Okulu İstanbul’da açıldı

Bunu 1939 yılında Ankara’da açılan Askeri Hemşirelik Okulu izledi

1943’te Verem Savaş Derneği 1946’da Sağlık Bakanlığı İstanbul’da birer Hemşirelik Okulu açtılar Daha sonra diğer illerde bu tip okullar açıldı Bu okullar ortaokul düzeyinde üç yıl lise düzeyinde dört yıl eğitim vermekteydi Günümüzde 4 yıllık Sağlık Kolejlerine dönüştürülmüşlerdir Kolej ve lise mezunlarına eğitim veren 4 yıllık Yüksek Hemşirelik Okulları da halen faaliyettedir Bu okullardan en ünlüsü İstanbul’daki Florance Nightingale Yüksek Hemşirelik Okulu’dur Çeşitli üniversitelere bağlı hemşirelik okulları da vardır

12 Mayıs’ta hemşireliğin kurucusu Florance Nightingale doğduğu için ona izafeten "Hemşirelik Haftası"nın başlangıç günü olmuştur

12–18 Mayıs tarihleri arasında başta hemşireliğin kurucusu Florance Nightingale (1820–1910)’in özverili sevecen gece ve gündüz hizmetleri saygıyla anlatılırken hemşirelik mesleğinin de kutsallığını vurgulamak gerekir

Hemşirelik; insan sevgisiyle dolu şefkatle sabırla yapılan kutsal ve onurlu bir meslektir

Bu hafta değerlendirilirken hemşirelik mesleğinin sorunları ortaya konur ve çözümler üretilir Mesleğin önemine toplumun dikkati çekti

Nightingale Kırım Savaşı sırasında İngiltere’den gelerek Üsküdar’daki Selimiye Kışlası’nda hemşirelik yapmış ve büyük ün kazanmıştır 1964 yılından itibaren ülkemizde de her 12 Mayıs Günü "Hemşireler Günü" olarak kutlanmaktadır

Sağlık bireylerde zorunlu vazgeçilmez ve hayatın her döneminde aynı önemi koruyan temel ihtiyaçlardan biridir Bu ihtiyaca cevap veren personel içinde en önemli meslek grubu ise hemşirelerdir

Hemşirelik güç çalışma şartlarını gerektiren özveri sabır hoşgörü kavramlarını içinde bulunduran zor bir meslektir Hemşirelik diğer mesleklerde olduğu gibi toplumsal ihtiyaçlardan doğan insan hayatıyla yakında ilgili bir meslektir; ekip çalışmasını bilen el becerisi olan hızlı çalışan hünerli eller ister; temelinde sevgi saygı yatar Hemşire din dil ırk ayrımı gözetmeksizin birey aile ve topluma sağlığını kazandırmak için çalışır Bu nedenle sevgiden şefkatten disiplin ve ciddiyetten uzak bir kişinin bu mesleği icra etmesi mümkün değildir; çünkü hemşire sağlığı yerinde olmayan yardıma muhtaç insanlara hizmet vermektedir Bu yönü düşünüldüğünde hemşirelerin hem eğitim açısından hem de psikolojik sosyal ve ekonomik açıdan desteklenmesi gereken bir meslek grubu olduğu ortaya çıkmaktadır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com