Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Edebiyat / Dil Bilgisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kompozisyon, konulu, kültür, milli

Milli Kültür Konulu Kompozisyon

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Milli Kültür Konulu Kompozisyon





Milli Kültür konulu kompozisyon


"Uygarlık ateşin bulunmasıyla başlar denir ama benim uygarlık ve kültür anlayışıma göre; gerçek başlangıç yazının bulunmasıdır Ömrün geçiciliğini kavrayan insanlığın kendi yaratıcı gücünü ispatlamaya kalkışması geçen zamana hâkim olmak istemesi ve bedenen ölse de manen yaşama düşüncesiyle yazıyı icat etmesi sanıldığından da önemli bir olaydır

İnsan aklı ve hayal gücü tükenmez bir hazinedir Bilginler dahî sanatçılar tanrısal bir ilham ve şahsî çalışmalarıyla bu hazineyi gereğince kullanmasını bilirler Bugünkü uygarlık ve kültürün parlak bir seviyeye ulaşması hep onların çalışması sayesindedir Ama nasıl bir çalışma? Acaba bir buluşu bir gerçeği bir parlak düşünceyi yazıyla ifade etme olanağı olmasaydı insanlık böylesine ileri gidebilir miydi? Şüphesiz hayır İfade ve ifadeyi kayıt yani; yazma veya bir eser meydana getirme sürekli bir ilerleme ve manen ölümsüzlük demektir Ne kadar kuvvetli ve dahiyane olursa olsun yalnız hafızaya hapsedilen düşünce veya fikir sonunda sönmeye unutulmaya mahkûmdur Ama bir yazılı anlatım bir eser doğusundaki tazelik güzellik canlılık ve pırıltıyla daima karşımızdadır İnsanlar ölür düşünceler zamanla hafızadan silinir ama eser ölmez"

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.