Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Edebiyat / Dil Bilgisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ile, ilgili, kompozisyon, saadet, örneği

Saadet İle İlgili Kompozisyon Örneği

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Saadet İle İlgili Kompozisyon Örneği

Saadet ile ilgili kompozisyon örneği

Ne kötü bir huyumuz vardır; elimizi şakağımıza dayayıp başımızı havaya kaldırarak mutlulukların hep gökten bir zembille inmesini bekleriz Ağzımızda hep tekdüze ve alışılagelmiş yakarışlar: "Ah bir piyango çıksa da zengin olsam!" "Ah bir arabam olsa!" "Ah bir evim olsa!" "Ne olur sanki müdürlük görevini bana verseler!" veya "Nerde o sınavı kazanacak şans bende?" vs Tabiî zamanımız çaba harcamaktan çok hayal kurmak ve yakarışla geçtiğinden özel yaşayışımızda pek az bir ilerleme kaydeder veya olduğumuz yerde duraklarız Sonra talihsizliklere ve kadere bir yüklenmedir başlar Hani Allah da çalışmayan gerekli mücadeleyi yapmayan kulu kayırmaz İnsan bir mevki bir mutluluk hayal ediyorsa oturmaktan veya olur olmaz akılsızca bir mücadeleye girişmeden önce plânlı bir şekilde düşünmeli Acaba kavuşmak istediği şey nasıl bir mücadeleyi gerektiriyor? Amaca ulaşmak için izlenecek yolu belirledikten sonra ne kadar yorucu olursa olsun hedefi bulmak ve erişmek mümkündür "Azmin elinden bir şey kurtulmaz" sözü bunu özlü bir şekilde ifade eder Düşün çalış yıkılma sonunda er geç isteğine ulaşırsın Yeter ki iste Ama bütün gücünü harcama pahasına da olsa istemesini ve azmetmesini bil

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com