|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
işaretleri, kullanıldıkları, nerelerdir, noktalama, yerler |
![]() |
Noktalama İşaretleri Ve Kullanıldıkları Yerler Nerelerdir? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Noktalama İşaretleri Ve Kullanıldıkları Yerler Nerelerdir?Noktalama İşaretleri ve kullanıldıkları yerler nerelerdir? Nokta ( ![]() a ![]() ![]() Teslime’nin İbrahim Erdem’i sevdiğini biliyorum ![]() b ![]() ![]() vb ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() TBMM ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() c ![]() ![]() I ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() d ![]() ![]() 10 ![]() ![]() Virgül ( ![]() a ![]() ![]() ![]() Matematik ![]() ![]() ![]() ![]() b ![]() ![]() Beklenmedik bir anda ![]() ![]() ![]() c ![]() ![]() Sevgili dostum ![]() d ![]() ![]() ![]() ![]() Evet ![]() ![]() e ![]() ![]() Cem ![]() ![]() Noktalı Virgül a ![]() ![]() Kitaplar kısa sürede okunur; raflara yerleştirilir ![]() b ![]() ![]() Yaban ![]() ![]() ![]() ![]() c ![]() ![]() ![]() Bugün Ankara’ya yağmur yağmış; ama biz görmedik ![]() İki Nokta a ![]() ![]() Kişi zamirleri şunlardır: ben ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() b ![]() ![]() Mutluluklarını gölgeleyen bir şey vardı: Ayrılık ![]() c ![]() ![]() Babam: Hoş geldiniz ![]() Teşekkür ederim ![]() Örnekler ve açıklamalar dışında iki nokta işaretinden sonra büyük harfle başlanır ![]() Üç Nokta (…) a ![]() ![]() ![]() Ümit Can’ın da söyleyecek sözleri vardı ki… b ![]() ![]() Sonunda G… ile görüşüp bir yarışma düzenlenmesine karar verildi ![]() c ![]() ![]() “… kitaplarını masanın üzerine bırakıp pencerenin yanında duran sandalyeyi getirdi ![]() ![]() Soru İşareti (?) a ![]() ![]() Bu sorunun cevabını biliyor musunuz? b ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Muhsin Efendi ![]() ![]() Ünlem İşareti (!) a ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() kullanılır ![]() “İmdat!” diye bir ses işitti ![]() b ![]() ![]() Bu yıl çok çalışacak (!) Derslerinin hepsinden yüksek notlar alacakmış (!) c ![]() ![]() Ey Türk Gençliği! Tırnak İşareti (” “) a ![]() ![]() “Sen dinlenmeden iyileşemezsin ![]() ![]() b ![]() ![]() Bu sorunu çözmek için “Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğüne” bir dilekçe yazınız ![]() Kesme İşareti ( ![]() a ![]() ![]() Aydın’ın mezuniyet törenine gidemedik ![]() b ![]() ![]() AB’ye uyum süreci uzun zaman alacak ![]() c ![]() ![]() Okula 12′nci öğrenci olarak kaydoldum ![]() Özel isimlerden sonra gelen yapım eklerinden önce kesme işareti kullanılmaz ![]() İstanbullu örneğinde olduğu gibi ![]() Konuşma Çizgisi (-) Konuşma cümlelerinden önce kullanılır ![]() Haydi tut ![]() Neden? Barışmak için ![]() Birleştirme Çizgisi (-) Cümle içerisindeki ara söz veya cümleleri ayırmak için kullanılır ![]() Görenler hayret ederdi ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|