Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Edebiyat / Dil Bilgisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
eserlerinin, isimleri, mevlananın

Mevlana'nın Eserlerinin İsimleri

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Mevlana'nın Eserlerinin İsimleri

Mevlana'nın Eserleri Nelerdir? Özellikleri Nelerdir?

Mesnevi: Dini tasavvufi ve ahlâki yanı ağır basan didaktik bir eserdir (6 cilt 25618 beyit) Mesnevi?de işlenen konuların çoğu öğüt vermek amacı güder Konuların işlenişinde hikâye ve fabllarla konuyu açıklama örnekleme verilmek istenen düşünceyi pekiştirme yolu izlenir ve her hikâye bir öğütle bitirilir Farsça yazılmıştır

Divan-ı Kebir: Eserde tasavvufi aşk işlenir

Fîhî Ma Fîh: Mevlâna?nın sohbetleri sırasında başta tasavvuf olmak üzere din ahlâk felsefe ile ilgili görüşlerini anlattığı; dünya insan ve şiir anlayışını söz konusu ettiği konuşmalarından meydana gelir

Mecâlis-i Seb?a: Mevlâna?nın yedi vaazının bir araya getirilmesiyle meydana getirilmiştir

Mektûbat: Dönemin Selçuklu devleti ileri gelenlerine dönemin devlet adamlarına dostlarına yazdığı 145 mektubun bir araya getirilmesiyle oluşturulmuştur

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com