Öğretmen Hakkında Komposizyon |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Öğretmen Hakkında KomposizyonÖğretmen hakkında komposizyon Siz bugün benden çok uzakta sonsuzluk yolunda ağır ağır ilerlerken koyu karanlık kalbimi tümüyle kaplayan büyük gölgeniz olduğu yerde hiç kıpırdamadan öylece kalıyor![]() Siz huysuz bir çocuğu şefkat dolu tatlı bir sesle tatlı bir gülümsemeyle okşarken ben sizi üzüldüğüm için unutmaktayım![]() Okula girdiğim ilk günden sizden ayrıldığım güne kadar öğrendiklerimin bana bugün sahip olduğum şekli verdiğine inanırım Siz bana![]() ![]() Hayır hayır hepimize hayatın sözlük anlamı dışında da bir anlam taşıdığım öğrettiniz Güneşin sadece parlak sarı olmadığım daha pek çok rengi olduğunu da söylediniz O gün gözlerimiz tecrübesizde zihnimizdeki kayalıklar da çok sarp; söylediklerinizi dinleyip anlayamadık Oysa bugün çok iyi anlıyorum Size minnet duyuyorum Eğer o öğütleri beni hayat yolunda tecrübeli kılacak bilgileri öğrenmeseydim hayatın gül bahçesindeki dikenlere takılır kalırdım![]() Bizleri yarının ışıklı günlerinin meşaleleri olarak yetiştirdiniz Bize "Vatanın Milletin Bayrağın" kandan candan üstün olduğunu "Dinin Namusun Ülkünün" her ne pahasına olursa olsun korunması gerektiğini anlattınız![]() Hep söylerdiniz: "Ben bir ağacım siz de benim meyvelerimsiniz Siz olgun yararlı meyveler olun Millet sizi toplasın Vatana yarayın "Yarayacağız yarayacağız Bu vatanda her derde şifa olacağız![]() Elimizden geldiğince size olan minnet borcumuzu ödemeğe çalışacağız Sonsuzluktan bizi izlerken size gurur duyurabilirsek ne mutlu bize![]() - Kalbimizde yaşayacaksınız "Güneş severken toprağı![]() Işıkları canlı ışıkları gururlu ışıkları yarından ümitli Tıpkı sevinçten ağlayan Öğretmenim gibi "Nalan Yıldız |
|
|
|