![]() |
Sahur İçin Tarifler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sahur İçin TariflerMANTARLI BÖREK ![]() Malzemeler : * 5 yufka * 1 kase mantar * 2 soğan * 1 tutam maydanoz * tuz ![]() * sıvıyağ Sosu için: * 2 çorba k ![]() * 1 su b ![]() * 2 yumurta * 1 çay b ![]() Üzeri için: * Çörek otu * susam Hazırlanışı : Soğanı yemeklik kesin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 5 adet yufkayı tezgaha serin ![]() ![]() ![]() ![]() Fırın tepsisine ortadan başlayarak yufkları yerleştirin ![]() ![]() ![]() ![]() KOLOAY TALAŞ BÖREĞİ ![]() Malzemeler : * 12 adet milföy hamuru * 200 gr ![]() * 2 soğan * 1 kase bezelye * 1 tutam maydonoz * taze kekik * 1 yumurta * tuz ![]() * sıvıyağ Üzeri için: * susam * çörek otu Hazırlanışı : İlk olarak kuzu etini kuş başından daha minik kıyın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() * susam ![]() Yapılışı: 1 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 2 ![]() 3 ![]() ![]() ![]() 4 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 5 ![]() ![]() 6 ![]() ![]() 7 ![]() ![]() 8 ![]() ![]() ![]() 9 ![]() ![]() 10 ![]() ![]() ![]() 11 ![]() ![]() 12 ![]() ![]() 13 ![]() ![]() 14 ![]() ![]() 15 ![]() ![]() 16 ![]() ![]() ![]() PATATESLİ BÖREK ![]() Malzeme : * 4 su b ![]() 1 p ![]() tuz ![]() İç harcı için: * 6 patates * 150 gr ![]() * 1 tutam maydanoz * 5 sap yeşil soğan * tuz ![]() ![]() * tereyağı Hazırlanışı : Karıştırma kabına 4 su bardağı unu alın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Teflon tavaya böreği alın ve arkalı önlü pişirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ISPANAKLI BÖREK ![]() Malzemeler: * 2 yufka * Yarım kilo ıspanak * 1 su bardağı yoğurt * Küçük çeyrek kalıp beyaz peynir * 1 yumurta * Çeyrek çay bardağı sıvı yağ Hazırlanışı: 1 ![]() ![]() ![]() 2 ![]() ![]() ![]() 2 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 3 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() PAZILI BÖREK ![]() MALZEMELER: 1 KİLO YUFKA 2 DEMET PAZI 3 BÜYÜK SOĞAN 1 ![]() TUZ ![]() ![]() SIVI YAĞ SU 1 YUMURTA HAZIRLANIŞI:Pazıların sap kısımlarını ayıklayıp yapraklarını yıkadıktan sonra çok eritmeden bir süre haşlarız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Fırınımızı 200 dereceye ayarlarız böreklerimizi altı üstü kızarıncaya kadar yaklaşık 45 dkk pişiririz ![]() |
![]() |
![]() |
|