Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
için, sahur, tarifler

Sahur İçin Tarifler

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sahur İçin Tarifler





MANTARLI BÖREK



Malzemeler :

* 5 yufka
* 1 kase mantar
* 2 soğan
* 1 tutam maydanoz
* tuz karabiber
* sıvıyağ

Sosu için:

* 2 çorba k yoğurt
* 1 su b süt
* 2 yumurta
* 1 çay b sıvıyağ

Üzeri için:

* Çörek otu
* susam

Hazırlanışı :

Soğanı yemeklik kesinMantarları kesin1tutam maydonozu ince olarak kesinTavaya sıvıyağı alınÜzerine mantarları ve soğanı ilave ederek kavurunSosu için karıştırma kabına yoğurtsütyumurtasıvyağ ilave edin ve çırpın
5 adet yufkayı tezgaha serinOrtadan kesinYufkaların üzerlerine mantarlı iç harçtan koyunBir ucudan başlayarak rulo yapıp sarın


Fırın tepsisine ortadan başlayarak yufkları yerleştirinYufkaların üzerine hazırladığınız sostan dökünÖnceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirin



KOLOAY TALAŞ BÖREĞİ




Malzemeler :

* 12 adet milföy hamuru
* 200 grkuzu eti
* 2 soğan
* 1 kase bezelye
* 1 tutam maydonoz
* taze kekik
* 1 yumurta
* tuzkarabiber
* sıvıyağ

Üzeri için:

* susam
* çörek otu

Hazırlanışı :

İlk olarak kuzu etini kuş başından daha minik kıyın Daha sonra sıvıyağda sotelenmeye alın Üzerine soğanı ekledikten sonra bir süre daha kavurun Sonrasında üzerine bezelye ve doğranmuış maydanozu ekleyin Tuzunu ve baharatını ayarladıktan sonra ocaktan alınİç harç hazırlanınca bu iç harcı milföylere paylaştırın Ve milföyleri zarf gibi kapatın Börekleri yağlanmış tepsiye alın Üzerine yumurta sarısı sürün susam ve çörek otu serptikten sonra fırına vermeden önce bir süre bekletin Daha sonra 170 derecelik çıtır çıtır olana kadar pişirin Talaş böreği lezzetinde pratik bir börek

karabiber kırmızı pul biber
* susam çörek otu

Yapılışı:

1 Maydanozun saplarını temizleyip Peynir rendesi yada lor ile karıştırın İçine damak zevkinize göre tuz karabiber ve kırmızı pul biber ilave edin
2 Tepsinin tabanını 2-3 çorba kaşığı sıvı yağ ile yağlayın
3 Süt yumurta ve sıvı yağı bir kabın içinde güzelce çırpın (tuz ilave etmeyin)
4 İlk yufkayı tepsinin tabanına kırışık bir şekilde tepsinin tabanını eşit kapatacak şekilde yerleştirin Sütlü harç ile bu yufkayı azar azar kaşıkla ıslayın İkinci yufkayıda tepsiye yerleştirin Onunda üzerini sütlü harç ile ıslayın
5 Peynirli harcın yarısını tepsinin heryerine eşit olacak şekilde yayın
6 Daha sonra iki adet yufkayı aralarına sütlü harçtan ıslatarak döşeyin
7 Kalan peynirli harcı yufkanın üzerine yayın
8 Beşinci yufkayıda buruşuk bir şekilde tepsiye yerleştirinve üzerini kaşıkla ıslayın
9 En son yufkayı tepsinin ebatlarına göre kıyılarını kesin
10 Kıyılarını tepsiye güzelce yerleştirin Sütlü harç ile ıslayın
11 En üst yufkayı düzgünce tepsiye yerleştirin
12 Tepsideki döşenmiş yufkaları istediğiniz boyutlarda güzelce kesin
13 Kalan sütlü harç varsa böreğin üzerine dökün
14 Bir şişe sodayı kestiğiniz yerlerden eşit olarak tepsiye dökün
15 Buz dolabında en az 6-8 saat bekletin
16 Dolaptan alınca üzerine ayırdığınız yumurta sarısını sürüp çörek otu ve susam ilave edip 180 derece fırında üzeri kızarana kadar fırınlayın

PATATESLİ BÖREK


Malzeme :

* 4 su b un
1 p kuru maya
tuz su

İç harcı için:

* 6 patates
* 150 gr beyaz peynir
* 1 tutam maydanoz
* 5 sap yeşil soğan
* tuz karabiber pulbiber
* tereyağı

Hazırlanışı :

Karıştırma kabına 4 su bardağı unu alınÜzerine 1 paket kuru mayayı ekleyinTuz ilave edin ve ılık su ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin Hamuru merdane yardımıyla açarak yuvarlak şekiller verin İç malzemesi için:6 adet patatesi haşlayın ve karıştırma kabına rendeleyin Patatesin üzerine beyaz peyniri rendeleyinÜzerine ince kesilmiş maydonozu ve taze soğanı ekleyinTuzkarabiberpulbiber ilave ederek hepsini karıştırın Açmış olduğunuz hamurların üzerine patatesli ve peynirli içi harçatan ekleyin Daha sonra hamurun kenar kısımlarını uçlarını birleştirip hamuru kapatın Hammuru ters çevirin ve elinizle hafifçe bastırarak genişletin

Teflon tavaya böreği alın ve arkalı önlü pişirin Pişen böreklerin üzerine tereyağı sürün Servis tabağına pişen patates böreklerini alınBeyaz peynirve domates ile servis edin


ISPANAKLI BÖREK

Malzemeler:
* 2 yufka
* Yarım kilo ıspanak
* 1 su bardağı yoğurt
* Küçük çeyrek kalıp beyaz peynir
* 1 yumurta
* Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
Hazırlanışı:
1 Ispanaklar haşlayıp suyu süzülür
2 Harçı için; ezilmiş beyaz peynir yarım su bardağı yoğurt ve çeyrek su bardağı sıvı yağ ıspanak ile iyice karıştırılır
2 Yufkaları büyük daire şeklinde açıp iki kat üstüste koyun Malzemeyi yufkanın üzerine dağıtın her yerine harçından sürün ve rulo yapıp ortadan ikiye bölün Yağlanan ya da alümünyum serilmiş tepsiye koyun
3 Üzerine 1 yumurta yarım su bardağı kadar yoğurt ve birazcık daha sıvı yağ ile hazırlandığınız sostan sürün 180 derece de üzeri kızarıncaya kadar pişirin

doğranmış[*]100gr rendelenmiş kaşar peynir[*]2 adet domates[*]1 yumurtanın sarısı[/list][*]Yufkaların her birini sigara böreği keser gibi sekiz eşit parçaya bölün Bir kapta süt yoğurt yumurta ve yağı çırpın Sırayla üçgenlerden birinin üzerine bu karışımı sürün (Yumurtalı karışım bende arttı)[*]Üçgen yufkaların geniş kenarlarından tutup rulo yaparak yarıya kadar sarın (yine sigara böreğini sarıyormuş gibi) Dar kenarı rulonun ortasına değecek şekilde içe katlayın[*]Rulo yaptığınız geniş kenarın iki ucunu içe doğru döndürerek birleştirin (Birleşme yerlerinin yapışması için uçlarına hazırladığınız yoğurtlu içten sürün)[*]Böylece altı kapalı bir havuz şekli elde edin Aynı işlemi diğer 15 üçgen için de yapın (Genişlikleri aynı olmayabilir sorun değil pişince belli olmuyor)[*]Diğer yandan çemeni sivri biberi ve kaşarı karıştırın İçi yufka havuzlarına paylaştırın[*]Domatesin çekirdeklerini çıkartıp dilimleyin Hazırladığınız böreklerin üzerine yerleştirin Yumurta sarısını yufkanın kenarlarına sürüp önceden ısıtılmış 200C fırında pişirin

PAZILI BÖREK


MALZEMELER:

1 KİLO YUFKA
2 DEMET PAZI
3 BÜYÜK SOĞAN
15 SU BARDAĞI GALETA UNU
TUZ ŞEKER KARABİBER
SIVI YAĞ
SU
1 YUMURTA

HAZIRLANIŞI:Pazıların sap kısımlarını ayıklayıp yapraklarını yıkadıktan sonra çok eritmeden bir süre haşlarız süzeriz 3 büyük soğanı küçük küçük doğrarız 1 çay kaşığı tuz yarım çay kaşığı toz şeker 1 çay kaşığı karabiberi ekleyerek 1 çay bardağı sıvı yağ ile kavururuz soğanlar kavrulduktan sonra 15 su bardağı galeta unumuzu ekleriz (galetayı bayat ekmekleri robotta çekerek hazırlayabiliriz)Yufkaları sigara böreği yaparmış gibi 8 tane üçgen şekilde keseriz 2 yufkamızın arasına ve üstteki yufkanın üstüne sulu yağ süreriz pazılarımız bu en üst yufkanın üstüne onuda üçgen şeklinde yerleştiririz geniş kısma kavurduğumuz soğan harcımızı koyarız kenar kısımlardan biraz toplayarak sigara böreği yapar gibi sararıztüm yufkaları bu şekilde hazırlarız fırın tepsisine yerleştiririz yumurtamızın sarısını böreklerimiz üzerine süreriz
Fırınımızı 200 dereceye ayarlarız böreklerimizi altı üstü kızarıncaya kadar yaklaşık 45 dkk pişiririz



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.