Kilis Oruk Kebebı Tarifi |
08-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kilis Oruk Kebebı TarifiKilis Oruk Kebabı Tarifi 750 gr yağlı koyun kıyma 15 su bardağı ince bulgur 5 diş sarmısak 1 tane kuru soğan rendesi 4 yemek kaşığı kuru nane 1 çay kaşığı karabiber 1 yemek kaşığı tuz 2 yemek kaşığı kırmızı pul biber 1 bardak su Soğan ve sarımsağı rendeleyip bütün malzemeyi 10 dk kadar yoğuruyoruzBulgurların şişmesi ve hamurun özleşmesi için 15 dk kadar bekleyip bir defa daha yoğuruyoruzElimizi ıslatarak şişle Adana kebab yapar gibi rulo uzun şekil verip kömürde ızgara yaparak sıcak olarak servis yapıyoruz |
|