Semsek (Şanlıurfa Yöresi) |
08-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Semsek (Şanlıurfa Yöresi)Semsek Malzemeler: 750 g az yagli kuzu kiyma (veya az yagli dana kiyma) 4 adet iri sogan 1/2 dmt maydanoz 1 tk pul biber 1 ck karabiber + tarcin 1 cb su 1/2 cb sivi yag Biraz tuz Hamuru İcin: 1 kg un 2 adet yumurta 1 ck tuz 1 fincan sivi yag Yapilisi: Hamuru icin gerekli malzemeleri derin bir kaba aktarin aldigi kadar su ile yogurup kulak memesi yumusakliginda bir hamur elde edin uzerini nemli bir bezle ortun ve dinlenmeye birakin Eti teflon bir tavaya alin kisik ateste bir cb su ile pisirin Et suyunu cektikten sonra dogradiginiz soganlari ve yagi ekleyip soganlar pembelesinceye kadar kavurun Et kavulduktan sonra baharatlari tuzu biberi ve ince kiyilmis maydanozu ekleyip karistirip ilimaya birakin Hamurdan cevizden biraz iri olacak kadar parcalar koparin ve cay tabagindan biraz buyuk olacak sekilde acin Açtiginizin hamurun yarisina kavurdugunuz kiymadan fotograftaki gibi yerlestirin hamurun iki yarisini tam olarak ustuste kapatmayip alt tarafi biraz daha uzun birakin (fotograftaki gibi) ve hamurun diger yarisini etin uzerine kapatin Hamurun altta kalan uzun kismini ust tarafina dogru parmaginizla kivirip bastirarak kenarlarini kapatin ve sekil verin Kenarini dalgali kapatmak zor geliyorsa veya sizi oyaliyorsa pizza ruleti veya cay tabagi ile dumduz kesebilirsiniz Tavaya iki parmak derinliginde olacak sekilde yag alin ve kizdirin Semsekleri on ve arka yuzleri iyice pembelesinceye kadar kizartin Sicak sicak servis yapin |
|